Foto: babi
..ľahké letné jedlo - inšpirovala som sa viacerými receptami na lazane a táto verzia mi najviac chutí
príprava
na 180 °C
Suroviny
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
(menší) |
|
1 ks |
|
1/4 |
|
1 ks |
|
200-300 g strúhaný |
|
podľa chuti strúhaný |
|
1-2 bal. |
|
40 g |
|
40g |
|
1bal |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Baklažan ošúpem pokrájam na kocky ,posolím a nechám trochu vypotiť / nie je nutné/, potom ho na troške oleja opečiem do ružova a vyberiem na tanier. Mrkvu pokrájam na kolečká, zelér nahrubo postrúham , cuketu ,papriku , a pór nakrájam na pásiky. Vo woku si zohrejem olej, orestujem cibuľu do sklovita a pridám mrkvu, zelér a papriku
-
2
chvíľku podusím a pridám cuketu a pór
-
3
posolím ,ak treba prilejem trošičku vody a chvíľku dusím. Potom pridám konzervu krájaných paradajok a ešte aj trochu pretlaku. Skúšala som aj s čerstvými paradajkami, ale takto mi to churí viac. Pridám orestovaný baklažán , č. korenie, tymian, oregano , bazalku a petržlenovú vňať všetko podľa vlastnej chuti
-
4
Popritom si uvarím lasane /pozor aby sa nezlepili/ a z masla, múky a mlieka /to som zabudla napísať do surovín/ pripravím bešamel ,ochutím soľou, mušk. or. a pridám časť stúhaného syra - asi polovičku
-
5
do hlbšej zapekacej misy dám trochu bešamelu, rozločím vrstvu lazaní a zeleninovú zmes
-
6
trochu polejem bešamelom a na kúsky natrhám plátky sendvičového syru
-
7
opakujem pokiaľ mám suroviny - posledná vrstva by mala byť zeleninová - zalejem bešamelom. V miske si zmiešam druhú polovičku strúhaného syra s petržl. vňaťou a pomletými slanými krekrami /nedám ich veľa/ a posypem celý vrch
-
8
upečiem pri 180°C
Lazane som jedla viackrát, aj doma som robila. Ale tieto nemajú chybu, nemajú páru, také dobré som ešte nikdy nejedla ! A chutili aj tým, ktorí pôvodne od nich odvrátili tvár ! Recept je vyšperkovaný, nemožno sa pomýliť... Mäsové lazane sa k Tvojim zeleninovým nedajú ani prirovnať !