Foto: andys
Šťavnatá úprava suchšieho karé na slovenský spôsob:
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Bravčové karé v celku nasolíme hrubou soľou a čerstvo mletým korením. Narežeme na hrubšie rezne tak, že celkom nedokrojíme. Osolíme aj okoreníme jemne aj na rezoch.
-
2
Do každého rezu vložíme plátok oravskej slaniny, niekoľko syrových nití a vetvičku rozmarínu. (trošku slaniny si odložíme, budeme na nej opekať mäso).
-
3
Jednotlivé rezy pekne pritlačíme k sebe, zvyšok slaniny nakrájame a rozpražíme. Na slaninke orestujeme mäsovo-slaninovo-syrový bochník zo všetkých strán.
-
4
K orestovanému mäsu môžeme pridať zemiaky, nakrájané na väčšie kusy a ochutené podľa našej chuti, ktoré použijeme ako prílohu. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté pečieme asi 45 minút až hodinu.
-
5
Hrebene narežeme z mäsového bochníka šikmým rezom.
-
6
Podávame so zemiakmi, ak sme ich piekli spolu s mäsom, budú mať fajnovú príchuť slaninky :) Želám dobrú chuť :)
ja to robím tak, že surové karé narežem po dĺžke, naplním a po upečení krájem naprieč vláknom... (ako keď sa krájajú plátky na rezne)
len som slaninu zamenila za údenú domácu krkovičku a bolo to mňamkové.... :)