Šťavnatá úprava suchšieho karé na slovenský spôsob:
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčové karé v celku nasolíme hrubou soľou a čerstvo mletým korením. Narežeme na hrubšie rezne tak, že celkom nedokrojíme. Osolíme aj okoreníme jemne aj na rezoch.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do každého rezu vložíme plátok oravskej slaniny, niekoľko syrových nití a vetvičku rozmarínu. (trošku slaniny si odložíme, budeme na nej opekať mäso).
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Jednotlivé rezy pekne pritlačíme k sebe, zvyšok slaniny nakrájame a rozpražíme. Na slaninke orestujeme mäsovo-slaninovo-syrový bochník zo všetkých strán.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
K orestovanému mäsu môžeme pridať zemiaky, nakrájané na väčšie kusy a ochutené podľa našej chuti, ktoré použijeme ako prílohu. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté pečieme asi 45 minút až hodinu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Hrebene narežeme z mäsového bochníka šikmým rezom.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Podávame so zemiakmi, ak sme ich piekli spolu s mäsom, budú mať fajnovú príchuť slaninky :) Želám dobrú chuť :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


ja to robím tak, že surové karé narežem po dĺžke, naplním a po upečení krájem naprieč vláknom... (ako keď sa krájajú plátky na rezne)
len som slaninu zamenila za údenú domácu krkovičku a bolo to mňamkové.... :)