Slovenský hrebeň z karé fotorecept

andys - fotkaandys, 21. apríla 2013
Slovenský hrebeň z karé (fotorecept)
Foto: andys

Šťavnatá úprava suchšieho karé na slovenský spôsob:

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

1 kg
150 g
150 g (korbáčiky)
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé v celku nasolíme hrubou soľou a čerstvo mletým korením. Narežeme na hrubšie rezne tak, že celkom nedokrojíme. Osolíme aj okoreníme jemne aj na rezoch.

    Slovenský hrebeň z karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do každého rezu vložíme plátok oravskej slaniny, niekoľko syrových nití a vetvičku rozmarínu. (trošku slaniny si odložíme, budeme na nej opekať mäso).

    Slovenský hrebeň z karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé rezy pekne pritlačíme k sebe, zvyšok slaniny nakrájame a rozpražíme. Na slaninke orestujeme mäsovo-slaninovo-syrový bochník zo všetkých strán.

    Slovenský hrebeň z karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K orestovanému mäsu môžeme pridať zemiaky, nakrájané na väčšie kusy a ochutené podľa našej chuti, ktoré použijeme ako prílohu. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté pečieme asi 45 minút až hodinu.

    Slovenský hrebeň z karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrebene narežeme z mäsového bochníka šikmým rezom.

    Slovenský hrebeň z karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi, ak sme ich piekli spolu s mäsom, budú mať fajnovú príchuť slaninky :) Želám dobrú chuť :)

    Slovenský hrebeň z karé (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Krásny recept sa Ti podaril. Mäso muselo byť veľmi chutné s príchuťou rozmarínu a slaninky. A aj syrári si prídu na svoje.
dá sa to naplniť hocičím podľa vlastnej chut, je to šťavnaté a dá sa to obmieňať, fakt chutné...
ja to robím tak, že surové karé narežem po dĺžke, naplním a po upečení krájem naprieč vláknom... (ako keď sa krájajú plátky na rezne)
veľmi dobrý recept, s možnosťou pestrého obmieňania. šťavnaté mäsíčko,mne však veľmi chutil tak, ako si ho spravila a pripomína mi to to, čo @kimlovi :-)
@andys odskúšané-vynikajúce!Odporúčam.U mňa boli nite nahradené oštiepkom,keďže nite "zázrakom"zmizli z chladničky,ale mäsko bolo aj tak vynikajúce.Ďakujem za recept
@Andys ďakujem za recept, mäsko bolo vynikajúce a neskutočne šťavnaté! Nie veľmi obľubujem karé práve pre jeho suchšie mäso, no pri tomto recepte žiadne suchoty nehrozia! :) Mäso som pripravovala na menšie rodinné stretko a všetkým veľmi chutilo, odchádzali s receptom. Ešte raz ďakujem.




Pridaj komentár k receptu: