Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice fotorecept
Foto: pusta
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte tento recept, ak sa vám páči :-), pridávam další Zobraziť celý popisKrkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte tento recept, ak sa vám páči :-), pridávam další recept z môjho pohodlného nedeľného varenia.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Krkovičku som umyla, osušila, pokrájala na hrubšie rezne, ktoré som po obvode narezala na niekoľkých miestach aby sa počas pečenia nekrútili, naklepala som ich, z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a potrela dijonskou horčicou, nechala som ich odležať v chladničke asi 3 hodiny.
-
2
Do pekáčika som naliala rozpustenú domácu bravčovú masť, rozložila som na spodok cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pozdĺžne prekrojené strúčiky cesnaku,...
-
3
...na cibuľu som rozložila pripravenú krkovičku, ...
-
4
...na ktorú som pokládla plátky údenej slaninky z mangalice, pekáčik som prikryla alobalom,...
-
5
...vložila piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, odstránila som alobal....
-
6
...a dopiekla som krkovičku pri tej istej teplote do peknej červeno - hnedej farby a slaninku do chrumkava - asi 15 minút, počas pečenia som krkovičku prelievala výpekom.
-
7
Horúcu krkovičku som podávala na cibuľovo - cesnakovom lôžku so zemiakovou kašou preliatou chutným výpekom a s prílohou z upečenej cibule s cesnakom.
-
8
záber zblízka: vidno krásne vypečenú krkovičku na povrchu, zvnútra šťavnatú a mäkkučkú ako masielko, výborne ochutenú a premastenú údenou slaninkou z mangalice s pikantnou chuťou po dijonskej horčici, cesnaku, čierneho korenia a s plátkami do chrumkava upečenej slaninky, vrelo odporúčam vyskúšať krkovičku na tento spôsob môjho pohodlného nedeľného varenia, ked sa gazdinka nemusí unaviť v nedeľu státím pri horúcom sporáku a môže si vynikajúce jedlo vychutnať spolu so svojimi blízkymi.
nuž tá údená slaninka z mangalice je tam práve kvôli úžasnej údenej chuti, ktorá celé vynikajúco ochutí, krkovička samotná je už mastná dosť, toto jej už neuškodí :-)
joooj, voňalo dráždivo a ešte ako DDDDD
aj susedom krútila nosom tá fantastická vôňa :-)
no, s tým fotením ma to úprimne teší, lenže ešte sa musím veľmi veľa učiť...
dakujem za pochvalu postupu i receptu.
máš pravdu.
dakujem za pekný komentár.
nebýva zase až tak často, ale stane sa, máme radi :-)
dakujem za pochvalu a za 5*
dakujem ti za peknú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
potešila si ma :-)
dakujem ti.
jasne, občas treba premastiť naše črevá :DDDDD, aj lekári to hovoria
pekne si to povedala :-)
som rada, že sa ti môj recept páči :-)
hviezdičky fungujú, len tvojich 5* sa spriemeruje s predchádzajúcimi.
dakujem za vtipnú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
povedz mi, ak sa smiem vôbec spýtať, kde si bol tak veľmi dlho???
veľmi si na Vareche chýbal!!!
v každom prípade, vitaj späť :-)
dakujem ti srdečne za pochvalu a za 5*
veru si bol dlho preč...
to je fajn, že si bol na SVK a v Madarsku :-)
dakujem za peknú pochvalu a pozdravujem tiež :-)))
teší ma, že sa ti páči môj recept, postup i fotenie :-)
dakujem za pochvalu a za 5*