Foto: pivonka
Neviem, či práve takúto polievku varia v Portugalsku, ale pod týmto názvom bola kedysi dávno uvedená v kalendári pre gazdinky a takto si ju Zobraziť celý popisNeviem, či práve takúto polievku varia v Portugalsku, ale pod týmto názvom bola kedysi dávno uvedená v kalendári pre gazdinky a takto si ju identifikujem.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Namočíme si krúpky asi na 2 hodiny. Potom ich uvaríme vo vode do mäkka, precedíme a prepláchneme.
-
2
Medzitým dáme variť do 1,5 litra vody kosti.
-
3
Asi po 3/4 hod. varenia pridáme do vody soľ, korenie a zeleninu. Uvaríme do mäkka.
-
4
Mäkkú zeleninu vyberieme, kosti odstránime a polievku precedíme.
-
5
Urobíme si svetlú zápražku, ktorú zriedime trochou polievky a pridáme ju do polievky. Tiež pridáme paradajkový pretlak. Ak je polievka slabá, prichutíme kockou bujónu. Povaríme 20 minút, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu
-
6
a smotanu.
-
7
Do hotovej polievky vložíme krúpky
-
8
a môžeme podávať.
@danculka , ty máš nový avatar, taký jarný :-)