Kapustový prívarok s paradajkami fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 21. júla 2011
Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes som dostala chuť na kapustu v paradajkovej omáčke. Pripravila som si ju sama pre seba, len tak s chlebíkom.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
40 g
40 g
20 g
1 KL
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny na prívarok(+ hladká múka).

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu tiež očistíme a nakrájame najemno.

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masti a múky urobíme bledú zápražku.

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme najemno nakrájanú cibuľu...

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...mierne podlejeme a podusíme.

  6. 6

    V inom hrnci dáme do osolenej vody variť nakrájanú kapustu, pridáme rascu.

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je uvarená, pridáme ju do zápražky, aj s vývarom, premiešame...

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridáme paradajkový pretlak, dochutíme cukrom, soľou a korením, podľa chuti. Spolu niekoľko minút povaríme.

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s chlebíkom.

    Kapustový prívarok s paradajkami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jody
Jéj, rajčinová kapusta, dávno som nerobila, dík za pripomenutie. :-)
jatanika
a túto kombináciu mám rada ... mali sme tento týždeň polievku, ale robím aj prívarok ... v lete zvyknem dať čerstvé paradajky
babi
Paradajkovú kapustu milujeme a ešte do nej robím mäsové guľly . Pripravím ich tak ako do plnenej papriky /s ryžou/.
vierik
Výborny prívarok a ešte aj tie mäsové guľky keby boli,,,:-)
evanaaa
Aj ja som nedávno, po dlhom čase robila paradajkovú kapustu, dokonca dvakrát za sebou, a k nej som podusila na šťave hovädzie mäso, tak nám to chutí najviac, ale dá sa aj bez a ani tie mäsové guľky, čo spomína Babi nie sú zlý nápad. Dorisa, prečo len pre seba, ostatní čo?......
dorisa
@evanaaa , to moj priateľ nemá rád, dnes kapustu jedla moja vnučka(lebo neje mäso) tak zjedla za 5-6 lyžic, vraj je to sýte. Mäso som nedávala, aj , keď mám rada na to perkeltík, ale nezaškodí niekedy aj bezmäsité jedlo.Ďakujem všetkým za komentáre.
ola111
Výborná kapustička,tiež zvyknem k nej podusiť mäso,ale tiež môžem
aj samotnú.
poeki
asi si narobila chute vela ludom,tiez som varila,vyborna bola,trochu hustejsia.Dik za inspiraciu

modrykamen
Ako kedy. Keď je pôstny deň, tak bez mäsa, inokedy s mäsovo-rýžovými guľami alebo perkeltom a k tomu čerstvý chlebík. Jedlo môjho detstva.
slovak
jedného pekného dňa v 90-tych rokoch som si šupol takýto prívarok v jednej vývarovni v Trenčíne, tam ho podávali s pečeným karbonátkom a chlebom-no neskutočná papanica...od tej chvíle sa u nás ani iný nerobí, papali sme ho minulý týždeň a chúťky sa zbiehajú zase...fakt výborné jedlo...
dorisa
@slovak...jedlo mojej mladosti ..teraz ho momentálne nevarievam, priateľ by mi to nejedol...asi nevie, čo je dobré. Ďakujem za komentár.
kimlo
ešte dobrú klobásku do toho...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia