Foto: dorisa
Dnes som dostala chuť na kapustu v paradajkovej omáčke. Pripravila som si ju sama pre seba, len tak s chlebíkom.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na prívarok(+ hladká múka).
-
2
Kapustu očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu tiež očistíme a nakrájame najemno.
-
3
Z masti a múky urobíme bledú zápražku.
-
4
pridáme najemno nakrájanú cibuľu...
-
5
...mierne podlejeme a podusíme.
- 6
V inom hrnci dáme do osolenej vody variť nakrájanú kapustu, pridáme rascu.
- 7
Keď je uvarená, pridáme ju do zápražky, aj s vývarom, premiešame...
- 8
...pridáme paradajkový pretlak, dochutíme cukrom, soľou a korením, podľa chuti. Spolu niekoľko minút povaríme.
- 9
Podávame s chlebíkom.
- 6
aj samotnú.