Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej fotorecept
Foto: fitneska
Týmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá. Zvyknem používať rôzne druhy mäsa. Dnes to bolo hovädzie Zobraziť celý popisTýmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá. Zvyknem používať rôzne druhy mäsa. Dnes to bolo hovädzie stehno.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg zo stehna |
|
3 stredne veľké ks |
|
1 kg |
|
1/2 veľkého ks |
|
0,5 - 1 dcl |
|
2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
2 ks |
|
1 lyžička |
|
250 ml |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Cibuľu nakrájame a na primeranom množstve oleja urobíme cibuľový základ.
-
3
Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na menšie kúsky.
-
4
Mäso opečieme zo všetkých strán priamo v hotovom cibuľovom základe.
-
5
K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, polovicu citróna, soľ, nové mleté korenie a bobkový list. Zalejeme vriacou vodou len zarovno materiálu :)
-
6
Dusíme. V tlakovom hrnci 1 hodinu od syčania.
-
7
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s citrónom a bobkovým listom a udusenú zeleninu rozmixujeme v mixéri.
-
8
Hotovú omáčku prelejeme do hrnca, pridáme lyžičku horčice a zjemníme šľahačkovou smotanou. Ak treba, trošku dosladíme cukrom a necháme chvíľku prejsť varom.
-
9
Vychladnuté mäso nakrájame na plátky. Podávame s knedľou alebo cestovinami. My uprednostňujeme cestoviny. Tak, a dnes je navarené :)
Diskusia k receptu