Kuracie fašírky

matkozed - bez fotkymatkozed, 2. júla 2017
Kuracie fašírky
Foto: matkozed
30
porcií
25 minút
príprava
23 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
1 ks
1 ČL
7 ks
5 strúčikov
2 stredne veľké ks
2 ks
1 ČL
200 g
2,5 dcl
1 dcl




Postup

  1. 1

    Špaldovú bagetu dáme namočiť do mlieka. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetko pomelieme na mlynčeku na mäso. Pomelieme aj s oreganom a korením.

  2. 2

    Do pomletej zmesi pridáme vajcia a vegetu. Dobre premiešame. Zakryjeme a vložíme na aspoň 30 minút do chladničky.

  3. 3

    Vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. Poukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme z oboch strán s olejom.

  4. 4

    Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pečieme 15 minút. Obracať netreba.

  5. 5

    Prepneme rúru len na horný ohrev a na 225 stupňov. Pečieme 8 minút. Prílohu podávame podľa chuti.

    Kuracie fašírky - obrázok 5

Diskusia k receptu

hadik
Keby som bol zamestnancom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, tak by som z tej fotky jedla na tlačiarenskom papieri zrejme dostal infarkt... a ani ako bežnému smrteľníkovi mi to hygienické nepríde, určite by som takéto fašírky nedal ani svojmu pytónovi Brutusovi.

PS: Priaznivci anglickej kuchyne, ktorí by mali nutkavú potrebu sa do mňa obuť s "argumentom", že Fish and chips sa bežne predávajú v novinovom papieri, by si najprv mohli prečítať toto:

"Fish-and-chip shops traditionally wrapped their product in newspaper, or with an inner layer of white paper (for hygiene) and an outer layer of newspaper or blank newsprint (for insulation and to absorb grease), though the use of newspaper for wrapping has almost ceased on grounds of hygiene. Nowadays, establishments usually use food-quality wrapping paper, occasionally printed on the outside to imitate newspaper."

Zdroj:  en.wikipedia.org/wiki/Fish_and_chips...
matkozed
Milý diskutujúci, keby to nedám na tie noviny, tak pochybujem o nejakej odozve... Takže môj plán mi vyšiel... Nafotený mám aj rezeň zavesený štipcom na sušiaku prádla a iné "vychytávky"... Takže idem správnym smerom...
hadik
@Matkozed (3.7.2017 07:32)

"Nafotený mám aj rezeň zavesený štipcom na sušiaku prádla"

Dúfam, že si ho pred zavesením na sušiak aspoň poriadne vypral v Perwolle a náležite odstredil, ty macher.
katarina64
určite tento týždeň vyskúšam, len ja skúsim primliet k prsiam i stehho...a bude to k nejakému privarku,otázka je ktorý to vyhrá...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia