Luckine chutné sójové mäso

luckaprima - fotkaluckaprima, 19. marca 2012

Tak sa mi zdá, že je tu málo receptov pre nás sójovožravcov, tak pridávam môj klenot :) ktorý som práve ukuchtila a veľmi mi Zobraziť celý popisTak sa mi zdá, že je tu málo receptov pre nás sójovožravcov, tak pridávam môj klenot :) ktorý som práve ukuchtila a veľmi mi chutí.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
1/2
1 hlavička
3 PL
1 PL
3 PL
1




Postup

  1. 1

    keďže toto jedlo je bleskurýchle, dáme najskôr robiť ryžu, aby sme potom na ňu nečakali. Ja som ju klasicky prepláchla, opražila na troške oleja, zaliala vodou a dala dusiť. Sójové rezance som zaliala vodou tak aby boli zakryté, pridala vegetu, sójovú a werchestrovú omáčku. Zatiaľ pokrájame na pásiky cibuľu, ktorú dáme restovať na olivový olej, po chvíli pridáme aj nakrájaný cesnak a spolu popražíme, pridáme droždie a necháme rozpustiť.

    Luckine chutné sójové mäso - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko zatial vsiaklo takmer všetku vodu (alebo sa vyvarila?) pridáme k nemu lyžicu horčice, asi tri lyžice kečupu, podľa chuti korenie, dala som aj trošku chilli. Zmes pridáme k cibulke, všetko zmiešame a chvíľku spolu restujeme.

    Luckine chutné sójové mäso - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s čerstvou zeleninou akú nájdeme doma, v mojom prípade dnes posledná paprika, čo sa schovala v chladničke.

    Luckine chutné sójové mäso - obrázok 3

Diskusia k receptu

diabambulka
no veru mi to prišlo vhod, mám rada sojove mäsko , dokonca ho mám kúpené a rozmýšľala som čo s ním a na takýto spôsob som ho veru nerobila:-) najviac ma tam prekvapilo droždie, ale keď je dobré v polievke prečo nie tu? vyskúšam a dám ti vedieť ako to dopadlo...ďakujem za tip...
luckaprima
ja som dnes bla na tom so sojovym rovnako ako ty.. droždie dalo taku vybornu "domacu" chuť. Tak som zvedavá, potom napíš
diabambulka
ahoj tak odskúšané :-) akurát som to dovarila, všetkým sojožavcom to môžem len doporučiť, jediné čo som pridala navyše bolo gyros korenie :-) ďakujem za rýchly y chutný tip na obedík ...
luckaprima
tak som rada že chutilo, nabudúce vyskúšam aj ten čo pridala lucylee.. a že vyzerá ako pravé na tej foto? :) aj ja som sa sama čudovala co z toho vyšlo :)
inkaa
včera mal recept premiéru,a musím povedať,že velmi úspešnú.Chutné,rýchle,dakujem za recept.
mariaklara
Myslím, že v sobotu si ho urobím, nemám problém so sójou ani s droždím, sú ľudia, čo tieto suroviny nemajú v láske.
puff
Práve dovarené. Pridala som aj mrkvičku a zopár luskov zelenej fazulky, je to výborné.
luckaprima
@mariaklara to mi hovor, u nás doma sóju aj droždie môžem iba ja, ostatní ohŕňajú nosom, tak toto jedlo varím len keď som sama a vtedy si ho užijem :-)
root
Mňa o tom, že toto slúži ako náhrada mäsa nikto nepresvedčí, nedopustím na bravčovinu či hydinu.
tiginko
lebo sa to vyrába zo sójovej drte, ktorá zostane po výrobe sójového mlieka zo sójových bôbov
tiginko
lebo sa používa ako náhrada mäsa, v mnohých prípadoch sa dá rovnako použiť...prepokladám, že aj to vieš, len potrebuješ zase poddžubávať :-), takže ja končím...
1x zahra
iveta76
Kedze som hladala nieco rychle zo soje s malo surovinami,tento recept mi padoldo oka,hned som ho vyskusala,je to chutne a lacne.Dakujem za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia