Liptovská ruža

peter64 - fotkapeter64, 19. apríla 2010

Ďalší recept mojej neb.mamky.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny na tento recept treba zvoliť podľa počtu osôb. Mäso naklepeme ako keby sme pripravovali rezne. Potom naňho poukladáme plátok syra,kapiu, a vajce uvarené na tvrdo nastojato zviažeme do tvaru tašky obalíme v troj obale a pečieme na oleji alebo na friteze. Podávame zo zemiakovou kašou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

hanina
Áno je to super a vyzerá to pekne - voľakedy to u nás bolo tradičné novoročné jedlo. Ozdobovali sme to čerešničkou.
sovka62
Mám ten recept, ale zatiaľ som ho neskúšala. Neviem ako vypražiť taký vysoký kus mäsa. Vo vysokej vrstve oleja, alebo sa otáča? (Fritézu nepoužívam, ale mohla by som skúsiť vo vyššom hrnci).
honestka
Sovka, ale ak mas vysoky a uzky hrniec, lebo by si spotrebovala vela oleja, ktory nie je potom vhodny inac pouzivat. A radsej ich teda vyprazat iba po jednom...
Inac mne sa zdalo to jedno vajce vela, tak obycajne davam iba polovicku.
hanina
Je možné aj neobaľovať v trojobale. Potom mäso len opečiete zo všetkých strán / ako sa dá keďže je to taký batôžtek/ a dodusíte.
veronika353
Já to neobaluji a smažím to ve fritéze, ale už jsem to dávno nedělala,díky za připomenutí:))
veronka8
ano ano robievam ale neobalované v remoske a voláme ich mäsové šatôčky - no a teraz budú liptovské
anura
Tiež tento recept mám, myslím že to niekedy v tv varil Michal Dočolomanský, ešte som ho neskúšala, ale určite budem v najbližšej dobe robiť, totižto pri čítaní sa mi zbiehajú slinky

Zaujímavé video z archívu TV Varecha