Krumpli paprikáš so zeleninou fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 26. septembra 2014

Jeden z ďalších mojich obyčajných jedál aj keď na krumpli paprikáš tu už recept je a nie jeden no ako ho robím ja som Zobraziť celý popisJeden z ďalších mojich obyčajných jedál aj keď na krumpli paprikáš tu už recept je a nie jeden no ako ho robím ja som tu nenašla tak ho idem pridať možno niekoho inšpirujem :)

Suroviny

1,5 kg
3 ks
350 g (maďarská zmes môže byť aj iná)
1 ks väčšia
1 kocka (alebo slepačí)
 čerstvá
1 ČL
1 ČL
 troška
 troška




Postup

  1. 1

    Očistíme si a nakrájame na kocky zemiaky dáme si ich do hrnca pridáme soľ, vegetu, mletú rascu,troška oleja zalejeme vodou a dáme si ich na šporák no ešte nevaríme.

    Krumpli paprikáš so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si a nakrájame cibuľu na kocky a dáme si ju pražiť na oleji do sklovita kým sa nám cibuľa praží pripravíme si ďalšie suriviny obyčajné párky si očitistíme a nakrájame na kocky, čerstvú zelerovú vňať si nakrájame na menšie kúsky. Ja som si ešte pridala aj mrkvu menšiu 2 ks lebo v tej mrazenej zelenine čo som mala nebola tú som si nakrájala na malé kúsky a pridala som si ju k cibulke podliala ju vodou a nechala som si ju dusiť do polomäkka.

    Krumpli paprikáš so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už máme cibuľu opraženú do sklovita u mňa polomäkkú aj mrkvu tak pridáme koreniny ml.červenú papriku,ml.č.korenie, ml.rascu pomiešame a zalejeme troška vodou potom pridáme bujón,soľ,vegetu,kr.cukor a nakrájanú zelerovú vňať troška podusíme a pridáme mrazenú zeleninu ešte troška podlejeme vodou pridáme horčicu a necháme prikryté dusiť 10-15 minút občas premiešame a ak treba dolejeme vodu. Keď už zeleninu máme pridáme nakrájané obyčajné párky zamiešame pridáme troška sušenej majoránky a necháme zakryté dusiť 5 minút potom odkryjeme dusíme ešte ďalších 5 minút a odstavíme z ohňa.

    Krumpli paprikáš so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz si dáme variť zemiaky ktoré si sledujeme aby sa nám nerozvarili a nemali sme z nich fučku aby sa nám dobre zamiešávali so zmesou. Keď máme zemiaky uvarené zlejeme si z nich vodu dáme si na vrch zemiakov kúsok br. masti a necháme si ju roztopiť na horúcich zemiakoch na záver si na zemiaky dáme párkovú zmes zľahka zamiešame a máme hotové jednoduché no fajné jedlo. Prajem Vám dobrú chuť :)

    Krumpli paprikáš so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zinnajdha
krmplipaprikáš máme radi . Ešte som ho nerobila s klobáskou, ale skúsim. Teraz prichádza klobásové obdobie... lebo celé leto sme na ňu zabúdali, jedli sme len zeleninu so zeleninou.
bambulkaaa
Ďakujem Vám :) A už som to krupli v názve opravila ďakujem za upozornenie vôbec som si to nevšimla :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia