Foto: gordonko
... tento recept robievam už roky za podpory mojich detí.... urobíme asi 40 špajdlí (4 plechy )ktoré Zobraziť celý popis... tento recept robievam už roky za podpory mojich detí.... urobíme asi 40 špajdlí (4 plechy )ktoré bleskovo zmiznú .... ešte som nestihol napísať recept a jeden plech je už minulosťou
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
... ,,nalepší pomocník,, .... odborník na .....
-
3
všetky suroviny si nakrájame na približne rovnakú veľlosť .... krkovičku tenšie plátky ,ale veľkosť rovnakú
-
4
.. zoberieme si špajdle ( ja mam bambusové dajú sa opakovanie používať ) a podla vlastného uváženie ponapichujeme .......
-
5
...máme prichystané
-
6
na alobal dáme jeden špíz ,posypeme vegetou , solou , čierným korenim a zavynieme ho tak ako......
-
7
..tak aby jedna strana bola tesne na špajdlu pritlačená lebo z druhej strany...
-
8
... prilejeme trošku vína a potom tak isto pritlačíme alobal k špajdli
-
9
... jeden plech sa nesie do trúby 200°C asi na hodinku
-
10
..dnes experimentálne robím aj na volno na plechu
-
11
osolené , ovegetované podliaté trochou červeného vína a trochou vody
-
12
zakryte alobalom
-
13
prví plech hotový ..kontrola upečenia ( už chýbá 1 špíz )
-
14
posledný plech je hotový .... je to dobré ,ale v alobale ostává chutnejšia šťava ...podávam zo zemiakmi z tlakového hrnca. DOBRÚ CHUŤ
... zajtra ,ked dojdem z roboty len špajdle budú