75 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát. Osolíme, potrieme horčicou, okoreníme a posypeme bylinkami.
- 2
Mleté mäso si spracujeme s vajíčkom, soľou, korením a namočenou žemľou.
- 3
Na plát okoreneného mäsa dáme mleté mäso a pridáme údené plátky. Zrolujeme a môžeme previazať niťou. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejeme vodou.
- 4
Vložíme cibuľu a posypeme bylinkami. Uzavrieme nádobu a vložíme do rúry predhriatej na 220 °C na hodinu. Dusíme.
- 5
Po hodine vyberieme, otvoríme a pooblievame šťavou. Vložíme späť a zapečieme, stačí 10 –15 minút a vyberieme. Prerežeme a podávame s ryžou či zemiakmi
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu