Spomenula som si na maminkine najfajnejšie rebierka...boli jednoduché a veľmi chutné..
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g domáce |
|
| 1 PL domáca |
|
| 1 ks |
|
| 5 strúčikov |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| na špic noža |
|
| Príloha: | |
| na kolieska |
|
Postup
-
1
Maminka nám robievala veľmi chutné rebierka.Dnes som si pri varení na to spomenula.Boli pripravované jednoducho a maminka si popri pečení stihla urobiť veľa práce na poli a obed bol hotový včas..Na panvicu som dala umyté,osušené rebierka, opiekla som ich na masti do zlatova.. do výpeku som pokrájala cibuľu aj 5 strúčikov cesnaku..všetko som vyliala do zapekacej misy, osolila, okoreniela, pridala rascu, štipku červenej papriky a podliala vodou..misu som dala do vyhriatej trúby a nechala piecť..pokiaľ sa piekli, ošúpala som si zemiaky, pokrájala na kolieska a uvarila ..hotové rebierka som uložila na taniere..maminka nám ich položila na stôl s misou a ponúkla nám čerstvo upečený chlebík v domácej murovanej peci a zajedali sme nakladanými uhorkami a paprikou, ktorá bola naplnená domácou kapustou..prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu