Domáce bravčové rebierka na cesnaku

izabella929 - fotkaizabella929, 31. januára 2015

Spomenula som si na maminkine najfajnejšie rebierka...boli jednoduché a veľmi chutné..

4
porcie
50 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g domáce
1 PL domáca
1 ks
5 strúčikov
štipka
štipka
podľa chuti
na špic noža
Príloha:
 na kolieska




Postup

  1. 1

    Maminka nám robievala veľmi chutné rebierka.Dnes som si pri varení na to spomenula.Boli pripravované jednoducho a maminka si popri pečení stihla urobiť veľa práce na poli a obed bol hotový včas..Na panvicu som dala umyté,osušené rebierka, opiekla som ich na masti do zlatova.. do výpeku som pokrájala cibuľu aj 5 strúčikov cesnaku..všetko som vyliala do zapekacej misy, osolila, okoreniela, pridala rascu, štipku červenej papriky a podliala vodou..misu som dala do vyhriatej trúby a nechala piecť..pokiaľ sa piekli, ošúpala som si zemiaky, pokrájala na kolieska a uvarila ..hotové rebierka som uložila na taniere..maminka nám ich položila na stôl s misou a ponúkla nám čerstvo upečený chlebík v domácej murovanej peci a zajedali sme nakladanými uhorkami a paprikou, ktorá bola naplnená domácou kapustou..prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

luss44
tak s týmto by si mi ulahodila, rebierka ja najradšej s cibuľou a cesnakom, chlebík k tomu. Veru som už dávno nerobila a Tvoje vyzerajú parádne, až mi chute narobili :)
mariamka
to sa robievalo u nas pri zabijacke, tzv. pecienka, skvele jedlo
tinca
@izabella929 je to dobrota, vrátila si mi spomienky aj moja mamina ich podobne robievala, ja len občas:)
mata3636
Izka, ty sa dnes prekonávaš. najprv toto krásne rebierko a potom ten šachovnicový koláč, no mňam :-)
denyany
Rebierka máme radi, niekedy ich iste upečiem aj takto.
babkamt
K dobrému obedu si stihla upiecť aj zákusok. Obed si parádne naservírovala:-)
terinka55
Naše maminky boli skvelé kuchárky. Niekedy museli navariť aj skoro " z ničoho ". Výborne si pripravila tieto rebierka. Určite skvelá pochúťka, mňam!
safran
o Tvojich receptoch vôbec nepochybujem, si skvelá kuchárka, teraz chcem pochváliť ten nový, modernejší spôsob servírovania, dokonca 3D, nie "na plocho", pekná prezentácia :-)
izabella929
@babkamt ,nuž ja som taká neposedná, stále niečo musím s rukami vyrábať..iná už asi nebudem...)@zuzanka1367 , si milá osôbka, ďakujem pekne.-)@terinka55 , áno, vždy si spomeniem na našu maminku, koľko veľa dokázala počas dňa urobiť, mala nás 4 deti, veľký dom a záhradu, polia, chodila do práce a všetko stíhala..)@safran ,ešte som nedostala od teba komentár, čo ma veľmi prekvapilo..veľmi pekne ďakujem..)Všetkým vám z úprimného srdca ďakujem za milé komentáre..)
danda3
Ďakujem za recept, Izabelka, muž má rád rebierka, tak ho raz s týmto Tvojím receptom prekvapím.♥
tiginko
niet nad klasické pečené mäso. Ako asi každý, aj ja občas experimentujem s netradičnými alebo menej obvyklými koreninami a bylinkami, je to výborné, ale aj tak považujem klasiku (soľ, rasca, čierne korenie, cibuľa a cesnak) za najlepšie ingrediencie na ochutenie pečenej bravčoviny. To nikdy nesklame a vždy to najviac chutí. Možno práve preto, že to v nás vyvoláva spomienku na kuchyne naších mám a babičiek. Ty si niekedy taký náš pamätníček Izka :-)
jarunka
Ja si tiez myslim, ze v jednoduchosti je krasa aj chut :-) rebierka mame radi.
izabella929
@danda3 , iste urobíš manželovi radosť, toto bolo niečo úplne skvelé...@tiginko , tvoje recepty sa mi páčia a sú veľmi zaujímavé a krásne..toto bola maminkina klasika a ja na ňu s veľkou láskou spomínam..@jarunka ,iste niekedy úplne jednoduché jedlá sú veľmi chuťovo zaujímavé...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaša milé komentáre.-)
medulienka122
mám v mrazničke už možno aj rok teľacie rebierka, urobila si mi chúťky - aj mne by stačil čerstvý chlebík
kimlo
Robil som presne podľa receptu Tvojej maminky, sú fantastické! Včerajšia light večera... :


izabella929
@kimlo ,som nesmierne šťastná, že si robil práve tento náš,,teda maminkin recept..) ďakujem za vyskúšanie receptu, milé slová,foto,komentár...maminka sa určite vytešuje v nebíčku..bola báječná žena a veľmi šikovná kuchárka..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia