
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Chrumkavá nepečená pizza
Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez...

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Zapekaný karfiol
mala som doma karfiol a nevedela som, čo by som s nim urobila tak ma napadlo, že...

Tantuni (Domáci dürüm)
Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke....

Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...

Losos na pare s mrkvou, zemiakmi a feniklom
Relácia "Jste to, co jíte" ma inšpiroval kúpiť si multifunkčnú rúru, ktorú tam dávajú úspešným...

Zdravé a chutné cuketové špagety a kura bez lepku a múky - čo chladnička dala
Máš chuť na špagety? Skús tieto lowcarb, cuketové, chutia perfektne. A ako proteín pridáme...

Pečené pučené zemiaky s kôprovo-jogurtovým dipom
Celkom jednoduché jedlo, ktoré chutí vynikajúco, to sú naše pučené zemiaky s výborným jogurtovým dipom....

Treska v jogurtovom kabátiku
Veľmi rýchly a chutný obed. Celý aj s prílohou ho máte hotový za pol hodinku :-)))

Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch
Roštenka je veľmi chutné hovädzie mäso, pripravila som ju na spôsob, aký chutí nám doma...

Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...

Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou a ríbezľovým džemom.

Dolma
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu....

Šošovicovo-mrkvové karí
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

Žemľovka na slano s dubákmi a so zeleninou
Už dávno som nepiekla žemľovku na slano, použila som miešanú zeleninu a dubáky.

Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...

Zeleninové lievance s omáčkou z lesných húb
Z mlieka, múky a vajec si pripravíme hustejšie liate cesto do ktorého pridáme droždie, cukor,...

Brokolicové lasagne s cuketou
Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme...

Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly
Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak...

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....