Krémové krevetové rizoto
Foto: ryzasos
Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak
jednoduché na prípravu a hotové Zobraziť celý popisChutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak
jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút. Ak máte doma mrazené krevety, tento recept je na ne ideálny. Skúste, verím,
že si ho obľúbite :)
Toto rizoto si pripravíme vo viac fit verzii, ako jeho klasickú verziu - bez smotany aj bez vína. Na 2 porcie použijeme iba 40 g
parmezánu, vďaka ktorému bude rizoto krásne krémové a syrové a dodá mu aj extra dávku bielkovín.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
300 ml |
|
1 ks veľká |
|
1 PL |
|
300 g |
|
1 ks |
|
40 g strúhaný |
|
3 strúčiky |
|
50 g |
|
(alebo koriander) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 2
Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, šťavu a kôru z citróna, suchú ryžu a restujeme ju na cibuľke na silnom plameni približne 2 minúty za stáleho miešania.
- 3
Potom ryžu zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté na slabšom plameni približne 8 minút.
- 4
Potom do rizota vmiešame rozmrazené krevety (bez škrupinky), baby špenát a nasekanú petržlenovú vňať či koriander.
- 5
Rizoto varíme ešte 10 minút a môžeme ho podliať vodou, aby sme zabezpečili krémovú konzistenciu.
- 6
Na záver doň vmiešame nastrúhaný parmezán, dobre zamiešame a servírujeme.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu