Krémové krevetové rizoto
	                                    Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak 
jednoduché na prípravu a hotové Zobraziť celý popisChutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak 
jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút.  Ak máte doma mrazené krevety, tento recept je na ne ideálny. Skúste, verím, 
že si ho obľúbite :)
Toto rizoto si pripravíme vo viac fit verzii, ako jeho klasickú verziu - bez smotany aj bez vína. Na 2 porcie použijeme iba 40 g 
parmezánu, vďaka ktorému bude rizoto krásne krémové a syrové a dodá mu aj extra dávku bielkovín.					                                
					                                
Zdroj: Fitrecepty	                                
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| (alebo koriander) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 2
 Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, šťavu a kôru z citróna, suchú ryžu a restujeme ju na cibuľke na silnom plameni približne 2 minúty za stáleho miešania.
- 3
 Potom ryžu zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté na slabšom plameni približne 8 minút.
- 4
 Potom do rizota vmiešame rozmrazené krevety (bez škrupinky), baby špenát a nasekanú petržlenovú vňať či koriander.
- 5
 Rizoto varíme ešte 10 minút a môžeme ho podliať vodou, aby sme zabezpečili krémovú konzistenciu.
- 6
 Na záver doň vmiešame nastrúhaný parmezán, dobre zamiešame a servírujeme.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu