Krevetové rizoto
Krevetové rizoto

Krémové krevetové rizoto

ryzasos - fotkaRyža SOS, 23. novembra 2023. Komerčný recept.
Krémové krevetové rizoto
Foto: ryzasos

Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a hotové Zobraziť celý popisChutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút. Ak máte doma mrazené krevety, tento recept je na ne ideálny. Skúste, verím, že si ho obľúbite :) Toto rizoto si pripravíme vo viac fit verzii, ako jeho klasickú verziu - bez smotany aj bez vína. Na 2 porcie použijeme iba 40 g parmezánu, vďaka ktorému bude rizoto krásne krémové a syrové a dodá mu aj extra dávku bielkovín.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
300 ml
1 ks veľká
1 PL
300 g
1 ks
40 g strúhaný
3 strúčiky
50 g
 (alebo koriander)
1 ČL
1 ČL

Online leták

Postup

  1. 1

    V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, šťavu a kôru z citróna, suchú ryžu a restujeme ju na cibuľke na silnom plameni približne 2 minúty za stáleho miešania.

  3. 3

    Potom ryžu zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté na slabšom plameni približne 8 minút.

  4. 4

    Potom do rizota vmiešame rozmrazené krevety (bez škrupinky), baby špenát a nasekanú petržlenovú vňať či koriander.

  5. 5

    Rizoto varíme ešte 10 minút a môžeme ho podliať vodou, aby sme zabezpečili krémovú konzistenciu.

  6. 6

    Na záver doň vmiešame nastrúhaný parmezán, dobre zamiešame a servírujeme.

Diskusia k receptu