Konfitovaná srnčia sviečková

emdy - bez fotkyemdy, 13. októbra 2013
Konfitovaná srnčia sviečková
Foto: emdy

Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 80 °C

Suroviny

0,7 kg
100 g
10 ks
0,1 l
15 g
10 g
1 ks
100 g
1 ks (250 ml)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sviečkovú narežeme po dĺžke a po vlákne rozrežeme do boku /vznikne nám plát mäsa/, ktorý plníme. Mäso položíme na potravinársku stretch fóliu, osolíme a okoreníme. Poukladáme plátky syra a na kraj do radu poukladáme hroznové bobule. Mäso zrolujeme za pomoci fólie. Fóliu stiahneme na koncoch a zaviažeme. Varíme pri 80 stupňoch 3 hodiny v parnom režime /konvektomat/. Necháme vychladnúť a nakrájame kolieska. Pred podávaním zohrejeme.

  2. 2

    Na rozohriaty olej prídáme hročicu smotanu, korenie, soľ. Po prevretí vypneme a doložíme maslo, necháme rozpustiť, dosiahneme príjemnú, krémovú konzistenciu. Dobrú chuť...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dobre si uvaril, aj pekne nakrájal, aj odfotil. určite ti padne na úžitok:)
to je nádherný receptík, srnčiu sviečkovú som robila zatiaľ iba, ale môžem len potvrdiť,. že je to tak :-)))
vydarila sa ti a máš veľmi žravé krásne foto. gratulujem.
zaslúžiľ si 5*****