Foto: emdy
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
180 minút
na 80 °C
na 80 °C
Postup
-
1
Sviečkovú narežeme po dĺžke a po vlákne rozrežeme do boku /vznikne nám plát mäsa/, ktorý plníme. Mäso položíme na potravinársku stretch fóliu, osolíme a okoreníme. Poukladáme plátky syra a na kraj do radu poukladáme hroznové bobule. Mäso zrolujeme za pomoci fólie. Fóliu stiahneme na koncoch a zaviažeme. Varíme pri 80 stupňoch 3 hodiny v parnom režime /konvektomat/. Necháme vychladnúť a nakrájame kolieska. Pred podávaním zohrejeme.
- 2
Na rozohriaty olej prídáme hročicu smotanu, korenie, soľ. Po prevretí vypneme a doložíme maslo, necháme rozpustiť, dosiahneme príjemnú, krémovú konzistenciu. Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vydarila sa ti a máš veľmi žravé krásne foto. gratulujem.
zaslúžiľ si 5*****
na druhej strane niekedy sa označuje termínom konfitovanie len prvá fáza, čiže dlhé, pomalé varenie...
@emdy nech je to tak alebo tak recept vyzerá chutne :-)
len technologiia prípravy, ktorú si použil, v žiadnom prípade nie je konfitovanie. mne to pripomína technologický spôsob prípravy nazývaný v kuchárskej terminológii ako "pošírovanie", i ked si nenapísal v postupe, či si vložil do srnčiu sviečkovú studenej vody hned na na začiatku a potom,až si dosiahol tých 80 stupňov C, si robil na tejto teplote 3 hodiny ale podľa výsledného vzhľadu - rovnomerne uvarené v celom mäsku - asi áno.
pozri sem: www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-det...
na podobný spôsob prípravy používam buď konfitovanie, alebo sous-vide, toto je kompromis pre domáce použitie /aj bez konvektomatu/
tepelný princíp je obdobný pri obidvoch technikách. tento kompromis je bez tuku a je šetrný. Používam ho štandardne na prípravu rautu na studeno, alebo teplé na hlavné chody /ryby, hydina a pod.../ chcel som len ľuďom ukázať ako šetrne zaobchádzať so surovinou, aby si zachovala svoju hodnotu a že sa to dá aj v bežných domácich podmienkach s minimálnym vybavením. A či to je konfit, alebo nie.... je to slovíčkarenie a v podstate na tom nezáleží....
základný princíp je však podobný.
súhlasím s tvojim podrobným vysvetlením a veľmi pekne ti dakujem.
myslím, že je to teraz naprosto zrozumiteľné pre každého :-)))
základný princíp je však podobný.
súhlasím s tvojim podrobným vysvetlením a veľmi pekne ti dakujem.
myslím, že je to teraz naprosto zrozumiteľné pre každého :-)))
toto je vo fólii
a ak sa to varí vo fólii, tak je úplne jedno v čom sa to varí
zachováva si svoju vnútornú chuť a šťavnatosť
všimla som si, že si varil vo fólii :-))) čo veľmi kvitujem.
presne tak, zachováva si svoju vnútornú chuť a šťavnatosť - presne to bol dôvod, prečo som ja hodnotila tvoj rp predtým za 5****
len toto doplnenie aj v tvojej odpovedi o 9,32 sa tam vyslovene žiadalo:-)))
ešte raz dakujem za vyčerpávajúcu odpoved.
ináč s tým predpokladom máš úplnú pravdu... ja som sa o niečo podobné pokúšala v parnom hrnci a výsledok nič moc, pretože v paráku sa nedá nastaviť nízka teplota... takže zabaliť do fólie a pomaličky variť...
@emdy pošíruje sa vo vode, resp. vo vývare s pridaním rôznych korenín a zeleniny, preto mäso v žiadnom prípade nemôže byť suché, hlavne keď ho dáš variť do vriaceho nálevu, zatiahnu sa póry a šťava ostáva vo vnútri :-)
www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-det...