Foto: mariaklara
Je to môj recept, väčšinou ho robím v piatok, keď máme bez mäsový deň. Dnes som ich robila.
porcií
príprava
na 125 - 150 °C
Suroviny
600 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
180 ml |
|
120 ml |
|
2 PL |
|
štipka |
|
2 PL |
|
1 ( 42g ) kocka |
|
1 mokka lyžička, do kvásku |
|
Plnka: | |
500 g |
|
asi 3 KL |
|
asi 50 g |
|
1 pohárik |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Prvý si pripravíme kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ, olej, prilejeme teplé mlieko s cukrom a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto.
-
3
Necháme vykysnúť.
-
4
Zmiešame tvaroh, cukor, vajce a hrozienka.
-
5
Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku alebo podložku, pokrájama na štvorčeky, na ktoré poukladáme lekvár.
-
6
Na lekvár dáme asi 1 PL tvarohu, posypeme škoricou.
-
7
Zapneme si rúru. Spájame rohy štvorcov, aby sme ich spojili a kladieme na pomastený plech. Kraje buchiet potierame olejom, aby sa nezlepili. Asi 15 - 20 min. ich necháme prikryté utierkou na plechu.
-
8
Vložíme do teplej rúry piecť. Pečieme asi 8 - 10 min. na 180° C a ešte asi 8 - 10 na 150° C. Po vybratí z rúry ich potrieme ešte olejom.
-
9
DOBRÚ CHUŤ !
Preto vravím,boli výborne,lebo naších už niet.