
Lasagne s mletým morčacím mäsom
Robím to asi trochu ináč, ako Taliani, ale ten základ tam je, chutí to....

Kuracie prsia s cukinou
Je to chutné a jednoduché jedlo, keď je cukina, varí sa s ňou skoro všetko....

Bravčové ragú so smotanovou omáčkou
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, premiešame a vložíme na malé prúžky nakrájané mäso....

Cuketovo-mrkvové placky „plnené“ syrom
Cuketu a mrkvu si postrúhame (jemno/ hrubo - podľa toho, komu ako chutí). Pridáme strúhaný...

Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a...

Bravčová pečeň v parnom hrnci
Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle,...

Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...

Zapekaná cestovina s cuketou
Mám cuketu veľmi veľmi rada a keďže je cukiet všade dosť a v mojej záhradke zvlášť, ...

Bezlaktózové halušky bez bryndze
Ďalšie z mojich oblúbených jedál, ktoré som si proste musela prerobiť, keď som prestala jesť...

Mrkvový krém so škoricou
Jemne pikantná, trochu sladká, neodolateľne voňavá a celé telo zahrievajúca polievka je ideálnym pokrmom v chladnejšom počasí....

Treska pečená na rozmaríne
Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole....

Šošovica trikrát na kyslo
Šošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si...

Ražniči z mletého mäsa
Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, ...

Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...

Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...

Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Pagáče Prešov
Bývam v Prešove a toto mesto milujem. Ale milujem aj kysnuté pagáče. Tak som svoje lásky v...

Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...

Diabolské rezne -celiatické
Tieto rezne sú vhodné aj celiatikom tak si môžu pochutiť:-))

Obyčajní utopenci
Ahojte moji milý súkmeňovci. Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý...

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...

Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami
Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.

Ryžové rezance so žltou tekvicou
Je to lahke rychle jedlo, dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...

Cesnakové šampiňóny
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...