Červená ryža

2010 - bez fotky2010, 23. apríla 2017 8:57
Ďalšie recepty »
Červená ryža Foto: 2010

Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na recept na tuto farebnu cervenu ryzu. Je to perzska paradajkova ryza.

10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cibulu nakrajame na drobno a kratko oprazime na oleji pridame pol lyzicky kurkumy, zmiesame spolu.

  2. 2

    Ked mame cerstve dobre paradajky tak ich obarime, ochladime a osupeme. Nakrajame na male kusky a vmiesame k cibulovemu zakladu + lyzica, dve paradajkoveho pretlaku a mletu stiplavu papriku, podla chute.

  3. 3

    Pridame vodu a prepratu ryzu, osolime, okorenime a dusime podla svojho postupu.

  4. 4

    V restauracii pridali berberisove hrozienka, piniove oriesky a olivovy olej. Klasicky domaci recept sa robi s pridanim na male kocky nakrajanych zemiakov. PS: To biele je cesnakova majoneza

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist