Dusená paradajková ryža
Dusená paradajková ryža

Červená ryža

2010 - bez fotky2010, 23. apríla 2017
Červená ryža
Foto: 2010

Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na recept na tuto farebnu cervenu ryzu. Je to perzska paradajkova ryza.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Cibulu nakrajame na drobno a kratko oprazime na oleji pridame pol lyzicky kurkumy, zmiesame spolu.

  2. 2

    Ked mame cerstve dobre paradajky tak ich obarime, ochladime a osupeme. Nakrajame na male kusky a vmiesame k cibulovemu zakladu + lyzica, dve paradajkoveho pretlaku a mletu stiplavu papriku, podla chute.

  3. 3

    Pridame vodu a prepratu ryzu, osolime, okorenime a dusime podla svojho postupu.

  4. 4

    V restauracii pridali berberisove hrozienka, piniove oriesky a olivovy olej. Klasicky domaci recept sa robi s pridanim na male kocky nakrajanych zemiakov. PS: To biele je cesnakova majoneza

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@2010 (23.4.2017 11:45)

palec hore za tvoj koment. lebo toto, čo sa tu robí, je už za hranicou všetkého. presne ako si napísal, len za každú cenu vypustiť žlč. to už nie je kritika, ale len urážky, nadradenosť a nadutosť. všade som bol, všetko viem a všetkým vám to musím povedať, lebo ja som naj - asi takto zmýšľajú tí traja, ktorí tu v poslednej dobe vypisujú svoje múdrosti. žiadne hranice, žiadna stopka a ešte si o sebe myslia, že akí sú frajeri, keď to tu každému poriadne "natrú".
@Frezia ja som najprv myslel ze to je mrkvova ryza, paradajkovu som nikdy nemal.
Chlapci trolovia uzivajte si pod papucou doma a jezte sa na Vareche, jasne som napisal ze to nie je moj recept ale bude vyskusany za dva tyzdne aj s tymi rozklepanym masom a bude to vyborna kombinacia.
Zatial si mrznite doma za pecou plujte zlc.