Červená ryža
Foto: 2010
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na recept na tuto farebnu cervenu Zobraziť celý popisTento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na recept na tuto farebnu cervenu ryzu. Je to perzska paradajkova ryza.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibulu nakrajame na drobno a kratko oprazime na oleji pridame pol lyzicky kurkumy, zmiesame spolu.
- 2
Ked mame cerstve dobre paradajky tak ich obarime, ochladime a osupeme. Nakrajame na male kusky a vmiesame k cibulovemu zakladu + lyzica, dve paradajkoveho pretlaku a mletu stiplavu papriku, podla chute.
- 3
Pridame vodu a prepratu ryzu, osolime, okorenime a dusime podla svojho postupu.
- 4
V restauracii pridali berberisove hrozienka, piniove oriesky a olivovy olej. Klasicky domaci recept sa robi s pridanim na male kocky nakrajanych zemiakov. PS: To biele je cesnakova majoneza
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tých "trápnych" komentov si nevšímaj.
Iba ""zakomplexovaný" človek sa takto prezentuje. Pekný deň.
Ty "varecháčska obežnica", obiehaš tu dookola a vŕtaš sa poriadne výdatne, asi máš rada kakao, ale vo vlastnej kuchyni toho veľa nenarobíš.
Chlapci trolovia uzivajte si pod papucou doma a jezte sa na Vareche, jasne som napisal ze to nie je moj recept ale bude vyskusany za dva tyzdne aj s tymi rozklepanym masom a bude to vyborna kombinacia.
Zatial si mrznite doma za pecou plujte zlc.
palec hore za tvoj koment. lebo toto, čo sa tu robí, je už za hranicou všetkého. presne ako si napísal, len za každú cenu vypustiť žlč. to už nie je kritika, ale len urážky, nadradenosť a nadutosť. všade som bol, všetko viem a všetkým vám to musím povedať, lebo ja som naj - asi takto zmýšľajú tí traja, ktorí tu v poslednej dobe vypisujú svoje múdrosti. žiadne hranice, žiadna stopka a ešte si o sebe myslia, že akí sú frajeri, keď to tu každému poriadne "natrú".
A ty si klon ktoreho zufaleho nicku?zaregistrovat sa len kvoli rypaniu je celkom fajn,ze?
Pozri si moje staršie komentáre a zistíš že som dávala pochvalné komentáre na recepty, ktoré sa mi páčili. Takže tvoje obviňovanie nie je na mieste. Toto predsa nie je recept.
A co je to podla teba,ked tvrdis,ze to nieje recept?vari je to inzerat?kde je napisane,ze sa mozu pridavat len recepty vlastnorucne zrealizovane autorom?ako inspiracia to niekomu posluzit moze,a to ze autor nieje priamo realizatorom v tomto pripade podla mna nieje podstatne
Zverejnenie uvedeného receptu je v poriadku. Autor opisuje, ako sa k nemu dostal a priznáva aj to, že jedlo nepripravoval sám. Fotografia nie je prebratá z iného média, realizoval ju autor. Recept môže poslúžiť ako inšpirácia pre užívateľov, ktorí podobné pokrmy hľadajú a preto tento recept svoje miesto na Vareche má.
Takže pôjdem do reštaurácie, objednám si, odfotografujem tanier s pokrmom a spýtam sa na postup. Následne uverejním na Vareche, aby užívatelia mali inšpiráciu. Potom všetko iné, len kvalitu na Vareche nehľadajte.
Keby si fotku dala do rubriky Diskusie s titulkom Hádaj, čo to je, prípadne Urob recept podľa fotky, tak by to mohla byť pekná švanda.
Pekný zvyšok nedele.
Právo na názor má podle tebe jen ten, kdo přidal recept? To je k smíchu, takže komentáře jsou zde pouze na pochvaly a i když se mi recept vůbec nelíbí, tak musím napálit pět hvězdiček a komentář ve stylu: "Geniální recept, určitě vyzkouším a jistě bude i repete, jsi bezhraničně úžasný, tvá šikovnost nemá obdobu v celé galaxii."
Hold, upřimnost se zde nenosí.
Evanaaa, keď nevieš, tak netrep do vetra. Pozri si všetky komentáre napr. pri tomto recepte a ten nie je jediný, takže pozor na pusinku, lebo ti do nej niečo spadne.
varecha.pravda.sk/recepty/bezlepkove-puncove-rezy/67331-r...
Ryzu uvarim, vdaka!
a co tie dalsie urazlive komentare??? Naco je tu redakcia a admin?????? Preco tito ludia, co tu a urazaju ostatnych nie su uz davno prec z Varechy ??? Myslim, ze treba upozornit kompetentnych hore, aby spravili poriadok na Vareche, ked to admin a redakcia Varechy nie je schopna riesit. To, co sa tu robi a ako sa tu niektori ludia prezentuju, s tym som sa nestretla nikde inde, iba na Vareche. Varecha robi hanbu Pravde.sk.
Tie veľké šúľky niečoho sivobéžového je basmati ryža? No toto? A čo je potom to červené?
Piniove orisky, pise autor v bode ctvrtem . . . . .
Inak vďaka za recept!
Bola som na Slovensku a dala som si spenatove rizoto velmi chutilo a tiez s hubami bola to lahodna bomba,teraz ich pripravujem sama staci len nakopnut tak ako si to spravil ty,este raz vdaka.Mam rada tvoje recepty,su jednoduche na pripravu,take rychlovky.
@Lenuckaaa mas uple pravdu nemal som to publikovat, ale som zo srandy ,feed the trools, nakrmil internetovych chrapunov, aj sa ukazali vo svojej primitivnej podlosti ked slusnu starsiu pani @Evanaaa napadli.
Myslim ze @redakcia to potichu podporuje kazda hadka zvysuje navstevnost -klikanie stranky.
@Katka78 , mas pravdu je to dristal ale neviem ci ten slovensky obecny.Tie kvazi hrozienka su kysle.
A ještě jednou pro @mijata : Je třeba pochválit i dubajského kuchaře, nejen @2010 , jehož přínos k samotnému receptu je nulový.
mas ju krasnu, cim mexickym?
www.slnecnica.sk/produkt/ryza-cervena-camargue-500g-bio/...
OK :)
Aj master chef @Staflik (23.4.2017 10:17)
bez receptu, si na rade ake mas teraz vyhovorky? ja tiez fotim len mobilom a fotka z restauracie vymenena.
varecha.pravda.sk/recepty/specialna-prazena-ryza/8829-rec...
PS: kukurica je cerstva a granatove jablka z vlastnej urody.