
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...

Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom
... žúžiky, zúziky, žužu, zuzky... takýto guláš, perkelt či ako to nazvať, ...

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

Tvarohová žemľovka s čučoriedkami
Manžel mal chuť na žemľovku. Spravila som mu ju s čučoriedkami. Tento rok som ich...

Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....

Hubový paprikáš so zeleným hráškom
Na tmavom cibuľkovom základe urestujeme očistené a nakrájané huby. Pridáme papriku, krátko a rýchlo urestujeme...

Kačica na čínsky spôsob
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme jemne...

Vepřová roláda s olivami
Pečeni (karé, pozn. red. ) rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho...

Pečené plnené zemiaky
V poslednej dobe príbúda veľa receptov na pečené zemiaky tak aj ja jeden pridám možno Vám zachutia...

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...

Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK
Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu...

Zapečené cestoviny z červenej šošovice
Cestoviny sú super na 100 spôsobov. Ďalší tip na kombináciu chutí sa vždy hodí.

Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...

Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...

Gemerské guľky
Polovicu zo zemiakov uvaríme a potom aj uvarené aj neuvarené zemiaky postrúhame. Mäso pomelieme

Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci
Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka....

Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Kačacie prsičká na brusniciach
hoci sme zvyknutí piecť kačku celú, tentokrát sme sa rozhodli pre sladký kačací recept... pripomína nám...

Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Hovädzie so zeleninou z tajine
Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda....

Bryndzové halušky so steakom a chrumkavou cibuľou
Ak pozorne sledujete Varechu, možno vám neušla reportáž z marca minulého roka s p. Mariánom...

Vruty s párkami
Recept mám od kolegyne a moja rodina ho často pýta. Nie je náročný na čas a...

Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime...

Sójové kocky s cícerom a šampiňónmi
Dáme si namočit sojové kocky do horúcej vody zmiešanou s worcesterovou omáčkou.