Pide s voňavým mletým mäsom

siuuu - fotkasiuuu, 6. júla 2019 15:01
Ďalšie recepty »
Pide s voňavým mletým mäsomFoto: siuuu

Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, ktorý som mala možnosť ochutnať. Neskutočne voňavé mäsko a chrumkavá kôrka tvoria úžasnú dvojku. Našla som tu viacero receptov na PIDE, ale v tejto úprave nie, tak pridávam aj môj obľúbený do zbierky.

2
porcie
50-60 min
príprava
30-35 min
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ČL
3 PL
1/3 hrnčeka (teplá)
1/2 ČL
1 ČL
Plnka:
300 g mleté
200 g (čerstvé alebo sterilizované lúpané)
1 PL
1 ks
3 strúčiky
2-3 PL
Okrem toho:
 biele a čierne
 čerstvé alebo sušené
Na potretie:
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si pripravíme cesto - do misy preosejeme múku (môžete použiť iba hladkú), pridáme cukor, soľ, sušené droždie, olej a vodu a vymiesime hladké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť cca 45 minút až hodinu.

  2. 2

    Pokiaľ cesto kysne pripravíme si náplň: Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, mleté mäso, opekáme pokiaľ nie je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, drvené paradajky (v sezóne môžete použiť aj čerstvé - zbavené kože), paradajkový pretlak a dusíme 30-35 minút.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú časť vyvaľkáme na ovál veľkosti cca 25 x 20 cm. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, alebo môžeme vaľkať malým valčekom priamo na pekáči. Do stredu rozdelíme náplň, boky zdvihneme a zahneme a konce spojíme a stlačíme.

  4. 4

    Náplň posypeme drveným koriandrom a rímskou rascou (určite použite rímsku rascu, má úplne inú chuť ako klasická a urobí tú správnu chuť), posypeme čerstvými bylinkami (ja som použila tymian). Cesto potrieme rozšprudlovaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a dáme do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme 20 minút. Po upečení hneď podávame.

    Pide s voňavým mletým mäsom - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist