Pide s voňavým mletým mäsom
Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, Zobraziť celý popisNa tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, ktorý som mala možnosť ochutnať. Neskutočne voňavé mäsko a chrumkavá kôrka tvoria úžasnú dvojku. Našla som tu viacero receptov na PIDE, ale v tejto úprave nie, tak pridávam aj môj obľúbený do zbierky.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1/2 hrnčeka |  | 
| 1/2 hrnčeka |  | 
| 1 ČL |  | 
| 3 PL |  | 
| 1/3 hrnčeka (teplá) |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1 ČL |  | 
| Plnka: | |
| 300 g mleté |  | 
| 200 g (čerstvé alebo sterilizované lúpané) |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 ks |  | 
| 3 strúčiky |  | 
| 2-3 PL |  | 
| Okrem toho: | |
| biele a čierne |  | 
|  | |
|  | |
| čerstvé alebo sušené |  | 
| Na potretie: | |
| 1 ks |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najskôr si pripravíme cesto - do misy preosejeme múku (môžete použiť iba hladkú), pridáme cukor, soľ, sušené droždie, olej a vodu a vymiesime hladké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť cca 45 minút až hodinu. 
- 2
Pokiaľ cesto kysne pripravíme si náplň: Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, mleté mäso, opekáme pokiaľ nie je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, drvené paradajky (v sezóne môžete použiť aj čerstvé - zbavené kože), paradajkový pretlak a dusíme 30-35 minút. 
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú časť vyvaľkáme na ovál veľkosti cca 25 x 20 cm. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, alebo môžeme vaľkať malým valčekom priamo na pekáči. Do stredu rozdelíme náplň, boky zdvihneme a zahneme a konce spojíme a stlačíme. 
- 4
Náplň posypeme drveným koriandrom a rímskou rascou (určite použite rímsku rascu, má úplne inú chuť ako klasická a urobí tú správnu chuť), posypeme čerstvými bylinkami (ja som použila tymian). Cesto potrieme rozšprudlovaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a dáme do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme 20 minút. Po upečení hneď podávame.   Tiež mäsový koláč:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Recept som si uložila hneď, ako si ho pridala na Varechu, ale som naň pozabudla. Dnes som pide upiekla prvýkrát, mám ho rada ( keď sme v Turecku), tak teraz ho môžem piecť častejšie. Ďakujem za recept!!!
Pripájame fotku pide od @garanco :
Som rada že chutilo, musím znovu aj ja urobiť ;-)