Pide s voňavým mletým mäsom
Foto: siuuu
Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, Zobraziť celý popisNa tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, ktorý som mala možnosť ochutnať. Neskutočne voňavé mäsko a chrumkavá kôrka tvoria úžasnú dvojku. Našla som tu viacero receptov na PIDE, ale v tejto úprave nie, tak pridávam aj môj obľúbený do zbierky.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1/3 hrnčeka (teplá) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
300 g mleté |
|
200 g (čerstvé alebo sterilizované lúpané) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
Okrem toho: | |
biele a čierne |
|
|
|
|
|
čerstvé alebo sušené |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme cesto - do misy preosejeme múku (môžete použiť iba hladkú), pridáme cukor, soľ, sušené droždie, olej a vodu a vymiesime hladké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť cca 45 minút až hodinu.
- 2
Pokiaľ cesto kysne pripravíme si náplň: Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, mleté mäso, opekáme pokiaľ nie je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, drvené paradajky (v sezóne môžete použiť aj čerstvé - zbavené kože), paradajkový pretlak a dusíme 30-35 minút.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú časť vyvaľkáme na ovál veľkosti cca 25 x 20 cm. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, alebo môžeme vaľkať malým valčekom priamo na pekáči. Do stredu rozdelíme náplň, boky zdvihneme a zahneme a konce spojíme a stlačíme.
- 4
Náplň posypeme drveným koriandrom a rímskou rascou (určite použite rímsku rascu, má úplne inú chuť ako klasická a urobí tú správnu chuť), posypeme čerstvými bylinkami (ja som použila tymian). Cesto potrieme rozšprudlovaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a dáme do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme 20 minút. Po upečení hneď podávame.
Tiež mäsový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept som si uložila hneď, ako si ho pridala na Varechu, ale som naň pozabudla. Dnes som pide upiekla prvýkrát, mám ho rada ( keď sme v Turecku), tak teraz ho môžem piecť častejšie. Ďakujem za recept!!!
Pripájame fotku pide od @garanco :
Som rada že chutilo, musím znovu aj ja urobiť ;-)