Ľahký letný obed - čo záhradka dala :)

mecka - fotkamecka, 21. júna 2012
Ľahký letný obed - čo záhradka dala :)
Foto: mecka

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistíme si zeleninku. Kaleráb si pokrájame na kocky a uvaríme. Mrkvu si pokrájame na kolieska a spolu s hráškom uvaríme. Ja varím zeleninku tak, že ju podlejem len troškou vody aby nestratila farbu.

  2. 2

    Na panvicu si dáme trošku oleja opražíme cibuľku. K cibuľke pridáme kuriatka a podusíme chvíľu. Keď je to mäkké pridáme uvarený kaleráb, mrkvu a hrášok.

  3. 3

    Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, okoreníme, osolíme a zahustíme kukuričným škrobom. Podávame s ryžou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

mecka
dá sa to aj bez kuriatok alebo to skús nahradiť inými hríbikmi
viera1
Ja som dala aj redkvičku a bola som prekvapená tou chuťou (ale bez kuriatok).Môj dedič frčí na takomto jedle a nové zemiaky, uvarené so šupkou a popučené, k tomu.Keď je dobrý,dostane aj plátok hovädzieho k tomu.
tilau
práve si čistím zeleninku na tento chutný ľahký piatkový obed :D
marienka44
@Mecka ,skus mrkvu podusit na cibulke a potom zaliat vodou. Polievka je tak chutnejsia, poradila mi to skusena gazdina.
Mrkva obsahuje provitamin A a ten je rozpustny len v tukoch.
Napr. chvilu podusena mrkva je pre telo vyzivnejsia ako surova. To tvrdia odbornici. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia