Turecká placka s marinovanými prsami a tzatziki omáčkou
Do tohto jedla som sa doslova zamilovala na prvý hryz. Jednoduchý a vynikajúci obed.
Zdroj: youtube
porcie
Suroviny
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Marináda: | |
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| Tzatziki omáčka: | |
| 4 PL (najlepšie grécky) |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| nastrúhaná |
|
| Placky: | |
| 125 g |
|
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| 4 g |
|
| 1 ČL |
|
| 3 g |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Prsia nakrájame na širšie rezance a zmiešame s marinádou. Zakryjeme a dáme do chladničky najmenej na 1 hodinu.
- 2
Cesto na placky: Zmiešame teplé mlieko a teplú vodu, prisypeme droždie, cukor a rozmiešame. Necháme vykysnúť. V múke rozmiešame soľ a prilejeme vykysnutý kvások. Miešame, kým nevidieť suchú múku, potom pridáme olej a vymiesime hladké cesto. Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť.
- 3
Medzitým si prichystáme tzatziki omáčku. Jogurt, citrónovú šťavu, med, soľ a pretlačený (alebo sušený) cesnak dáme do misky, pridáme sušený alebo čerstvý na drobno nasekaný kôpor. Uhorku nastrúhame na drobno (asi za hrsť), vytlačíme z nej šťavu a pridáme do omáčky. Dobre premiešame a odložíme do chladu.
- 4
Pripravíme si zeleninu podľa chuti - šalát, cibuľa, cherry rajčiny, reďkovka... Nakrájame na menšie kúsky a odložíme bokom.
- 5
Na troche oleja opečieme namarinované mäsko a odložíme bokom, udržiavame v teple.
- 6
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, vyformujeme do guličiek a na pomúčenej doske obe rozvaľkáme na cca 5 mm hrubé kruhy. Placku dáme do suchej rozpálenej panvice a opekáme, kým sa nevytvorí veľa bublín. Následne otočíme. Keď začne spodná strana naberať hnedastý nádych, placku opäť otočíme. V tejto chvíli by sa mala začať nafukovať, uberieme plyn a pár sekúnd ešte opečieme z oboch strán. Placku preložíme na tanier a prikryjeme utierkou, aby nevyschla, kým opečieme zvyšnú.
- 7
Na placku natrieme trochu omáčky, naukladáme zeleninu, mäso, polejeme omáčkou a podávame.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu