Foto: feriiicko
Na tento recept som narazil úplnou náhodou. Začul som ho na zastávke autobusu, skúsil som a toto vzniklo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bravčové plecko si nakrájame na kocky, dve väčšiu cibule nakrájame na drobno, taktiež cesnak, pripravíme si karfiol a brokolicu na také malé čudá, nakrájame pór, očistíme zemiaky a hurá variť.
-
2
Na panvici si rozpustíme bravčovú masť, podusíme cibuľku do zlatova pridáme mäsko, pridáme koreniny a podusíme. Jemne podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu a dusíme kým nie je mäsko hotové.
-
3
Popri dusení si pripravíme cesto na zemiakové placky postrúhaním zemiakov, spojených s vajíčkami, cibuľkou na drobno pokrájanou, roztlačeným cesnakom, štipkou soli, čierneho korenia a hrsťou múky a pečieme ich.
-
4
Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho do druhej nádoby. Do výpeku z mäsa vložíme asi na päť minút podusiť brokolicu, karfiól a pór. Keď to trošku zmäkne vrátime mäso naspäť do panvice podlejeme vývarom s polievkovou lyžicou solamylu a necháme krátko prevrieť.
-
5
Na záver to naložíme na tanier na zemiakovú placku a dobrú chuť.
ináč neviem ako iní, ale do placiek minimálne múky, kôli chuti