Foto: akeber
Tento recept je uvarený s diviny , panenka s diviaka.
45 MIN minút
príprava
príprava
50MIN minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na jemno nakrájanú cibuľku osmažíme.
-
2
Panenku nakrájame na plátky.
-
3
Na opraženú cibuľku dáme masko , popražíme .
-
4
Pridáme sušené dubáky , podľa uváženia (ja veľa ) .
-
5
Pridáme koreniny, osolíme a dusime pokiaľ masko nie je dostatočne makké. Pred dovarením pridáme pretlačený cesnak asi tak štyri strúčiky.
-
6
Zemiaky ošúpeme a narajbeme na stúhadle . (3ks)
-
7
Do vody vmiešame nastrúhané zemiaky a použijeme ich na zahustenie.
-
8
Príloha : Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode . Zlejeme , pridáme maslo a nadrobno pokrájanú petržlovú vňať.Zamiešame a príloha je hotová.
-
9
DOBRÚ CHUŤ !
prečo panenku dusíš? aj keď je to divina, panenka je rýchlovka a škoda ju dusiť... prudko opiecť, soliť až potom, aby mäso zbytočne nepustilo vodu... diviaka mám v mrazáku, dokonca aj hlavu :-) chystám sa robiť líčka, to je tiež fajnová delikatesa :-)