Foto: palma
Komerčný recept<br /> Pečené kura je absolútna klasika na nedeľu a tu je náš tip na jeho prípravu! Jeho príprava vás nebude stáť priveľa námahy Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Pečené kura je absolútna klasika na nedeľu a tu je náš tip na jeho prípravu! Jeho príprava vás nebude stáť priveľa námahy a určite poteší všetkych členov vašej domácnosti aj uprostred týždňa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kura osoľte, okoreňte naolejujte a dajte na pekáč. Do vnútra vložte 1 citrón prekrojený na polovicu a druhý citrón nakrájajte na mesiačiky. Hlavičku cesnaku prekrojte na polovicu a pridajte na pekáč. Pečte vo vyhriatej rúre prikryté alobalom asi 30 minút.
- 2
Potom kura odokryte a pečte ešte ďalších 30 minúť do zlata. Asi 5 minút pred dopečením kuriatko potrite nasekanou bazalkou zmiešanou s bazalkový olejom. Pre podávaním citróny vyberte, tie boli len na chuť a podávajte so šalátom alebo obvyklou prílohou.
- 3
Náš tip: Ochutené bylinkové oleje sú skvelou vychytávkou pri varení. Vyskúšajte výberové repkové oleje s bylinkami, ktoré sú dostupné hneď v niekoľkých variantoch - s bazalkou, sušenými paradajkami alebo chilli!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu