Krkovička na mlieku

janqa73 - bez fotkyjanqa73, 8. decembra 2014
Krkovička na mlieku
Foto: janqa73

tento recept mám od svojej dobrej priateľky a skutočne stojí za vyskúšanie ... je šťavnatý a nenáročný na prípravu. Prajem dobrú chuť :)

7
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

cca 7  rezňov
1 ks
3  strúčky
1-2 kg
0,5 dl
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji

    Krkovička na mlieku - obrázok 1
  2. 2

    vo výpeku speníme pokrájanú cibuľu a cesnak

    Krkovička na mlieku - obrázok 2
  3. 3

    rozložíme na opečené mäso

    Krkovička na mlieku - obrázok 3
  4. 4

    v mise si ochutíme soľou, koreninami a olejom (podľa chuti) pokrájané zemiaky

    Krkovička na mlieku - obrázok 4
  5. 5

    takto ochutené zemiaky rozvrstvíme na mäso a zalejeme mliekom cca 0,3 - 0,5 dcl

    Krkovička na mlieku - obrázok 5
  6. 6

    prikryjeme alobalom a dáme piecť na 170 stupňov (ale každý si to musí odsledovať na vlastnej rúre) na hodinku, potom odkryjeme a posypeme syrom a necháme ešte zapiecť.

    Krkovička na mlieku - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Zapekané

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím podobne, ale zemiaky predvarím, aby sa mi mäso nevysušilo, kým zmäknú, dávam ho navrch na zemiaky, ale mala by som dať pod ne ako ty. Inak, zalievam smotanou, nie mliekom.