Mám ho od jedného pána a ten pochádza z Oravy,tak neviem...
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 350 g |
|
| 3 ks |
|
| 5 ks strednej veľkosti |
|
| 5 ks stredne veľká |
|
| (7 dl) |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 2 ks |
|
| 6 ks - strúčiky |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Dáme variť fazuľu (cez noc namočenú)v osolenej vode.Medzi tým si na panvici osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu.Keď je sklovitá,pridáme múku, premiešame, potom pridáme mletú papriku,zalejeme studenou vodou,ešte raz premiešame a prilejeme k fazuli.
-
2
Pridáme aj klobásu,lečo,chilli a varime až kým fazuľa nebude mäkká.Potom pridáme zemiaky a prelisovaný cesnak.Keď sú zemiaky mäkké,dochutíme ešte soľou,korením a na koniec pridáme majorán a odstavíme.









Diskusia k receptu