Foto: zuzananoskova
S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami. Vlastne perkelt, ale nemala som doma červenú papriku. Zobraziť celý popisS dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami. Vlastne perkelt, ale nemala som doma červenú papriku. Vôbec nám to nevadilo, veeeľmi sme si pochutili a najedli sa dosýta a k spokojnosti :-)
porcie
Postup
-
1
Všetky suroviny na halušky spolu zmiešame, vymiešame a necháme postáť.
-
2
Cesto som urobila na jedenkrát, keď halušky vyplávali na povrch, nechala som ich asi 5 minút prevariť a scedila.
-
3
Halušky som zatiaľ uchovávala v termo nádobe a pripravila si omáčku.
-
4
Šampiňóny som umyla, pokrájala na šestinky a orestovala na troche oleja. Zaliala som prevarenou horúcou vodou, aby boli akurát ponorené, chvíľu nechala variť. Pridala som smotanu, a keď omáčka zovrela, vmiešala som gustin rozmiešaný v troche vody. Prevarila a mohli sme večerať. Veľmi sa mi žiadala k tomu čerstvá petržlenová vňať, tak som ju nakrájala a pridala na porciu. Mimo fotografie sme si ešte riadne pridali ;-) S dcérou sme si viackrát naložili, ale uvedené množstvo je na večeru aj pre 3-4 ľudí.
- 5
Dobrú chuť :-)
- 5
a @zuzananoskova super recept :)