Zemiakový srnčí chrbát fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. marca 2013
Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept)
Foto: ancicka

Robila som ako prílohu k hovädziemu mäsku .

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

10 väčšie
1 ks (väčšia)
50 g
2 strúčiky
5 ks (uvarené na tvrdo)
1 ks
podľa chutí

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a uvaríme ich vo vode klasickým spôsobom.Dobré ked sú uvarené tak,že sa rozvárajú .Podusíme.Kým sa zemiaky varia,tak si uvaríme vajcia.Po uvarení ich omastíme spraženov slaninkou,ktorú nakrájame na na maličké kocočky a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.Cibuľu opražíme do ružova.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme do zeniakou a poriadne premiešame a dochutíme podľa chutí soľou.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme hrášok,ja som mala mrazený.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravíme si srnčí chrbát,do ktorého dáme potravinársku foliu.Polovicu zemiakov dáme do formy a na to uvarené a olúpané vajcia.Na to zbytok zemiakov.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch vylejeme rozšľaháne vajce a dáme do rúry zapiecť.pečieme asi 15-20 minút pri 200°C.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení vyklopíme z formy a

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokrájame a podávame ako prílohu.No mne to chutí aj bez mäsa.Dobrú chuť!

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
ančička zase jeden pekny recerpt ani neviem kedy ich všetky vyskušam aj tento si uložim ved každy vikend si prezeram moju kk a vyberam čo uvarim a upečiem je to zaujimave takto sa realizovat maj sa pekne pa
S tou fóliou by som sa aj ja bála, dala by som papier na pečenie, alebo priamo tú fóliu určenú na pečenie. Ale chutne to vypadá. @ancicka a do zemiakov si vajíčko nedala? Lebo ja keď zapekám napr. kašu, vmiešam aspoň jedno vajce. Dobré by bolo aj s klobáskou v strede, kto má rád.
@radox1 ,neviem,až si kúpim nový kotúč,tak pozorne prečíta.@evanaaa ,vieš ja som sa bála ,že či mi vyjde von,aby sa mi neprilepilo ,krás vyšla ako keby ani nebola v teple,takže znesie vyžšiu teplotu.Vajíčko do zemiakou nedávam
uz viem ze folia sa nerozusti a tak rychlo idem to skusit.Je to velmi jednoduchy a hlavne vyzera chutny a nemastny.Dakujem, slinky sa my zbiehaju.

Pridaj komentár k receptu: