Zemiakový srnčí chrbát fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. marca 2013
Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept)
Foto: ancicka

Robila som ako prílohu k hovädziemu mäsku .

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

10 väčšie
1 ks (väčšia)
50 g
2 strúčiky
5 ks (uvarené na tvrdo)
1 ks
podľa chutí




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a uvaríme ich vo vode klasickým spôsobom.Dobré ked sú uvarené tak,že sa rozvárajú .Podusíme.Kým sa zemiaky varia,tak si uvaríme vajcia.Po uvarení ich omastíme spraženov slaninkou,ktorú nakrájame na na maličké kocočky a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.Cibuľu opražíme do ružova.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme do zeniakou a poriadne premiešame a dochutíme podľa chutí soľou.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme hrášok,ja som mala mrazený.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravíme si srnčí chrbát,do ktorého dáme potravinársku foliu.Polovicu zemiakov dáme do formy a na to uvarené a olúpané vajcia.Na to zbytok zemiakov.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch vylejeme rozšľaháne vajce a dáme do rúry zapiecť.pečieme asi 15-20 minút pri 200°C.

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení vyklopíme z formy a

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokrájame a podávame ako prílohu.No mne to chutí aj bez mäsa.Dobrú chuť!

    Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ariela6
ančička zase jeden pekny recerpt ani neviem kedy ich všetky vyskušam aj tento si uložim ved každy vikend si prezeram moju kk a vyberam čo uvarim a upečiem je to zaujimave takto sa realizovat maj sa pekne pa
thumbelina
To by aj mňa zaujímalo že aká folia sa to tam má použiť,vyzerá to inak super, určite to skúsim pripraviť...
radox1
pekny recept,ale pokial viem,tak potravinarska folia sa moze pouzit max.do 130°
tatranka
Anička,ohromný nápad urobiť tie zemiačky do srnčieho chrbta.Veľmi pekne to vyzerá a určite aj chutí.
evanaaa
S tou fóliou by som sa aj ja bála, dala by som papier na pečenie, alebo priamo tú fóliu určenú na pečenie. Ale chutne to vypadá. @ancicka a do zemiakov si vajíčko nedala? Lebo ja keď zapekám napr. kašu, vmiešam aspoň jedno vajce. Dobré by bolo aj s klobáskou v strede, kto má rád.
ancicka
@radox1 ,neviem,až si kúpim nový kotúč,tak pozorne prečíta.@evanaaa ,vieš ja som sa bála ,že či mi vyjde von,aby sa mi neprilepilo ,krás vyšla ako keby ani nebola v teple,takže znesie vyžšiu teplotu.Vajíčko do zemiakou nedávam
radox1
tuto info mam od kucharov,na obale ten udaj nenajdes.folia sa nemusi priamo roztapat,ale zacina uvolnovat neziaduce latky.
olinka12
J0j to je paráda ja skúsim aj na večeru len tak zo zakysankou to bude určite fain :)))
gulicka
uz viem ze folia sa nerozusti a tak rychlo idem to skusit.Je to velmi jednoduchy a hlavne vyzera chutny a nemastny.Dakujem, slinky sa my zbiehaju.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia