Robila som ako prílohu k hovädziemu mäsku .
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
10 väčšie |
|
1 ks (väčšia) |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
5 ks (uvarené na tvrdo) |
|
1 ks |
|
podľa chutí |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a uvaríme ich vo vode klasickým spôsobom.Dobré ked sú uvarené tak,že sa rozvárajú .Podusíme.Kým sa zemiaky varia,tak si uvaríme vajcia.Po uvarení ich omastíme spraženov slaninkou,ktorú nakrájame na na maličké kocočky a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.Cibuľu opražíme do ružova.
-
2
Pridáme do zeniakou a poriadne premiešame a dochutíme podľa chutí soľou.
-
3
Pridáme hrášok,ja som mala mrazený.
-
4
pripravíme si srnčí chrbát,do ktorého dáme potravinársku foliu.Polovicu zemiakov dáme do formy a na to uvarené a olúpané vajcia.Na to zbytok zemiakov.
-
5
Na vrch vylejeme rozšľaháne vajce a dáme do rúry zapiecť.pečieme asi 15-20 minút pri 200°C.
-
6
Po upečení vyklopíme z formy a
-
7
pokrájame a podávame ako prílohu.No mne to chutí aj bez mäsa.Dobrú chuť!
mam ho aj ja uložený..vdaka za pripomenutie