Foto: zuzuu10
Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králika naporcujeme. Slaninku nakrájame na kocky, čerstvé huby očistíme a nakrájame na plátky.
-
2
Slaninu nakrájame na kocky a v hrnci osmažíme. (Ak chceme mať jedlo vo finále menej mastné, časť oškvarkov po vytopení vyberieme.) Pridáme a speníme maslo.
-
3
Postupne opečieme všetky diely králika/zajka na slaninkovo-maslovom základe.
-
4
Podlejeme vývarom, pridáme vino - tým nešetríme :).
-
5
Primiešame nakrájené čerstvé šampiňóny a krájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a tymiánom podľa chuti.
-
6
Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme čerstvú petržlenovú vňať - aj 2 hrste, čím viac, tým lepšie :) Necháme pár minút dôjsť.
-
7
Podávame so zemiakmi (nám najviac chutia mierne pripečené, ako na fotke :) či cestovinou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu