Kuracie stehná v medovo–pivnej marináde

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012
Kuracie stehná v medovo–pivnej marináde
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (spolu asi 1 000 g)
30 g
5 g
50 g
100 ml
50 ml
 (rozmarín, tymian)
50 ml
1 g
20 g
20 g
80 g
80 g
10 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté kuracie stehná z vnútornej strany narežeme popri kostiach. Z medu, piva, olivového oleja a grilovacích byliniek pripravíme marinádu, do ktorej vložíme osolené kuracie stehná. Marinujeme asi hodinu. Z majonézy, kyslej smotany, horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia vyšľaháme v miske omáčku.

  2. 2

    2. potierame marinádou. Grilujeme 8–10 minút z každej strany. Pootočíme, aby vznikla mriežka. Počas grilovania kuracích stehien pripravíme šalát.

  3. 3

    Rukolu prepláchneme, vložíme do misy, ochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvým mletým korením a octom bianco balsamico, zľahka premiešame. Na rozpálenom grile opečieme umyté cherry paradajky. Po ugrilovaní ich pridáme do šalátu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia