Kuracie stehná v medovo–pivnej marináde

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012 17:49
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuracie stehná v medovo–pivnej marinádeFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené a umyté kuracie stehná z vnútornej strany narežeme popri kostiach. Z medu, piva, olivového oleja a grilovacích byliniek pripravíme marinádu, do ktorej vložíme osolené kuracie stehná. Marinujeme asi hodinu. Z majonézy, kyslej smotany, horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia vyšľaháme v miske omáčku.

  2. 2

    2. potierame marinádou. Grilujeme 8–10 minút z každej strany. Pootočíme, aby vznikla mriežka. Počas grilovania kuracích stehien pripravíme šalát.

  3. 3

    Rukolu prepláchneme, vložíme do misy, ochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvým mletým korením a octom bianco balsamico, zľahka premiešame. Na rozpálenom grile opečieme umyté cherry paradajky. Po ugrilovaní ich pridáme do šalátu.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist