Kuracie stehná v medovo–pivnej marináde
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks (spolu asi 1 000 g) |
|
| 30 g |
|
| 5 g |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 ml |
|
| (rozmarín, tymian) |
|
|
|
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| 1 g |
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 10 g |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Očistené a umyté kuracie stehná z vnútornej strany narežeme popri kostiach. Z medu, piva, olivového oleja a grilovacích byliniek pripravíme marinádu, do ktorej vložíme osolené kuracie stehná. Marinujeme asi hodinu. Z majonézy, kyslej smotany, horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia vyšľaháme v miske omáčku.
- 2
2. potierame marinádou. Grilujeme 8–10 minút z každej strany. Pootočíme, aby vznikla mriežka. Počas grilovania kuracích stehien pripravíme šalát.
- 3
Rukolu prepláchneme, vložíme do misy, ochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvým mletým korením a octom bianco balsamico, zľahka premiešame. Na rozpálenom grile opečieme umyté cherry paradajky. Po ugrilovaní ich pridáme do šalátu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu