Foto: evusik
Toto je ten najjednoduchší recept na žemľovku aký existuje. Bola u nás vnučka a keď som sa jej opýtala čo chce, či palacinky alebo Zobraziť celý popisToto je ten najjednoduchší recept na žemľovku aký existuje. Bola u nás vnučka a keď som sa jej opýtala čo chce, či palacinky alebo žemľovku, povedala, že žemľovku asi preto, že to ešte nejedla, no a ja som veru žemľovku nepiekla aspoň 10 rokov :-! viem, že takýchto receptov je tu kopec, ale aj tak ho pridávam - pre moju vnučku a sebe pre radosť :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
kedysi dávno keď boli deti malé, piekla som žemľovku v mise z jenského skla, teraz nehrozí aby sme niečo tak veľké zjedli tak som vytiahla malú formu na koláč, dobre som ju vymazala maslom a posypala jemnou strúhankou... v mlieku som rozmiešala žĺtka a cukor, v tom som namáčala rožky a vystlala nimi formu
-
2
jabĺčka som očistila, nakrájala na tenké plátky, osladila len trošku lebo jablká boli celkom sladké, pridala škoricu a hrozienka
-
3
tvaroh som vymiešala s cukrom a navrstvila na jablkovú zmes
-
4
zakryla namočenými rožkami
-
5
zakryla alobalom a dala piecť na 180°C asi na 40 minút, potom som odokryla a nechala chvíľu zapiecť... žemľovku som nechala trochu vychladnúť aby sa lepšie vyklopila
-
6
potom som žemľovku vyklopila a potrela celú snehom z bielkov, posypala mandľovými lupienkami
-
7
a dala už len zapiecť
-
8
no a potom sme si už len pochutnávali...
-
9
:-)
ďakujem všetkým za pristavenie sa pri mojom recepte :-)
ďakujem... ten môj s tvojim by si mohli ruky podať :-)