Foto: tinca
Jednoduchý, ale chutný recept. Trošku je dnes problém zohnať kvalitný čerstvý chren, ak nemáte vy alebo priatelia záhradku. Nakoniec sa mi to podarilo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie líčka si upravíme, vyrežeme nepotrebné časti a prešpikujeme ich slaninkou. Ak ju nemáte radi tak, vynechajte. Na horúcom oleji ich opečieme z oboch strán. Výpek dáme bokom. Preložíme do hrca, ja som ich varila v kuchte,skráti sa čas varenia. Pridáme bobkový list, koreniny a soľ. Varíme do mäkka, cca 60-70 minút.
- 2
Vo výpeku speníme jednu malú šalotku, pridáme jemne nastrúhaný chren, krátko opražíme. Zalejeme vývarom, ktorý máme z mäsa, trošku prevaríme, pridáme smotanu a soľ. Znovu krátko povaríme do zhustnutia. Nakoniec dochutíme cukrom a citrónovou alebo limetkovou šťavou. Ja som nezahusťovala, omáčka bola tak akurát. Ale ak ste zvyknutí robiť omáčky so zápražkou, tak ju môžete urobiť na začiatku a potom zaliať vývarom z mäsa.
- 3
Mäso podávame preliate omáčkou s karlovarským knedlikom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toto tvoje jedlo,milá @Tinca..je mimoriadne sviatočné..príď si po chren-burina na roli..:-)
ak môžem radu a @Tinca sa nenahnevá, ja som s týmito knedlíkmi začínala pri tomto rcp varecha.pravda.sk/recepty/hrncekove-knedle/6655-recept.ht...
už ich robievam aj varené vo fólii, sú výborné s pridaním petržl.vňate. Inak @Tinca pekný rcp, chrenovú mám rada. Hovädzie líčka som ešte nevarila, musím po nich popozerať. A s chrenom máš pravdu, toho roku som po prvý krát kupovala do cvikle, v záhrade mám len malý a ten šanujem do kapusty. Peknú sobotu prajem všetkým :)
A tie knedle, super. Chren mam , skusim urobit podla teba :-)
nič, v pohode :) pochopili sme sa