Foto: randoinetta
Sladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho jedálnička niečo nové a tak zdravé ako sú Zobraziť celý popisSladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho jedálnička niečo nové a tak zdravé ako sú sladké zemiaky, ktoré obsahujú množstvo draslíka, vitamínu A a C, betakarotén a vlákninu-pektín, ktorá viaže cholesterol a dostáva ho z tela von..Možno ich pripraviť na rôzne spôsoby a tu je jeden z nich. :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ošúpeme si sladké zemiaky na tenšie kúsky (kocky/polmesiačiky/pásiky - to je už na vás). Vložíme ich do vrecka/sáčku na zips a pridáme olej, soľ, majoránku, korenie a pretlačený cesnak. Vrecko uzavrieme a pretrepeme až pokým nebudú všetky zemiaky obalené zmesou.
- 2
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Zemiaky vyložíme na plech a dáme piecť na cca 20 - 25 min. => do zmäknutia. Počas pečenia ich treba poprehadzovať 1 - 2 krát.
- 3
Moja obloha pozostávala z vajíčok na tvrdo, čerstvého špenátu a bieleho jogurtu, no Vy si ju môžte spraviť podľa vašej chute a samozrejme podľa toho, či to bude na raňajky, obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ono záleží na ako hrubo si ich nakrájate :) preto som tam napísala "do zmäknutia" lebo každý to môže mať inak. :) :)