Pečené sladké zemiaky (batáty) s oblohou

randoinetta - fotkarandoinetta, 4. mája 2016

Sladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho jedálnička niečo nové a tak zdravé ako sú Zobraziť celý popisSladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho jedálnička niečo nové a tak zdravé ako sú sladké zemiaky, ktoré obsahujú množstvo draslíka, vitamínu A a C, betakarotén a vlákninu-pektín, ktorá viaže cholesterol a dostáva ho z tela von..Možno ich pripraviť na rôzne spôsoby a tu je jeden z nich. :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
3 PL
štipka
2 strúčiky
štipka
štipka
Obloha (predstavivosti sa medze nekladú):




Postup

  1. 1

    Ošúpeme si sladké zemiaky na tenšie kúsky (kocky/polmesiačiky/pásiky - to je už na vás). Vložíme ich do vrecka/sáčku na zips a pridáme olej, soľ, majoránku, korenie a pretlačený cesnak. Vrecko uzavrieme a pretrepeme až pokým nebudú všetky zemiaky obalené zmesou.

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na 180 °C. Zemiaky vyložíme na plech a dáme piecť na cca 20 - 25 min. => do zmäknutia. Počas pečenia ich treba poprehadzovať 1 - 2 krát.

  3. 3

    Moja obloha pozostávala z vajíčok na tvrdo, čerstvého špenátu a bieleho jogurtu, no Vy si ju môžte spraviť podľa vašej chute a samozrejme podľa toho, či to bude na raňajky, obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

spekacka
Vyzerá to fajné, pekný recept, dobrá alternatíva na vegi večeru. Predvčerom som tiež prvýkrát skúšala bataty, ale sa veľmi rýchlo rozvarili, tých 20 minút na 180 bude asi až až. Aké mäkké boli?
randoinetta
@Spekacka (4.5.2016 11:15)
Ono záleží na ako hrubo si ich nakrájate :) preto som tam napísala "do zmäknutia" lebo každý to môže mať inak. :) :)
randoinetta
A prvý krát som ich skúšala varené bez dochutenia, ale to mu moc nechutilo. Ale to preto, že nezvyk. Ale keď ich robím v rúre tak ich nepredváram. A niekedy pridávam kokosový olej na vrch.
magdake
vynikajúce, aj ja som si v nedeľu také urobila spolu so špargľou a jogurtovým dresingom