Pečené sladké zemiaky (batáty) s oblohou

randoinetta - fotkarandoinetta, 4. mája 2016

Sladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho jedálnička niečo nové a tak zdravé ako sú sladké zemiaky, ktoré obsahujú množstvo draslíka, vitamínu A a C, betakarotén a vlákninu-pektín, ktorá viaže cholesterol a dostáva ho z tela von..Možno ich pripraviť na rôzne spôsoby a tu je jeden z nich. :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
3 PL
štipka
2 strúčiky
štipka
štipka
Obloha (predstavivosti sa medze nekladú):

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpeme si sladké zemiaky na tenšie kúsky (kocky/polmesiačiky/pásiky - to je už na vás). Vložíme ich do vrecka/sáčku na zips a pridáme olej, soľ, majoránku, korenie a pretlačený cesnak. Vrecko uzavrieme a pretrepeme až pokým nebudú všetky zemiaky obalené zmesou.

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na 180 °C. Zemiaky vyložíme na plech a dáme piecť na cca 20 - 25 min. => do zmäknutia. Počas pečenia ich treba poprehadzovať 1 - 2 krát.

  3. 3

    Moja obloha pozostávala z vajíčok na tvrdo, čerstvého špenátu a bieleho jogurtu, no Vy si ju môžte spraviť podľa vašej chute a samozrejme podľa toho, či to bude na raňajky, obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vynikajúce, aj ja som si v nedeľu také urobila spolu so špargľou a jogurtovým dresingom