Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové kocky v kyslej kapuste fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 25. apríla 2022
Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept)
Foto: kimlo

Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal. Je nenáročný a veľmi chutný.
Zdroj: internet

Suroviny

600 g (alebo krkovička)
1 ks
1 ks
1/2 KL
1/2 KL
2 KL (zmes)
1 KL
podľa chuti (nemusí byť)
1 PL
1 KL
500 g
1 strúčik
1 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu sa môže použiť akýkoľvek druh mäsa, ja som použil bravčové plece. Cibuľu pokrájame na drobno, mäso a papriku na kocky.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kocky mäsa posypeme svojím obľúbeným grilovacím korením, čiernym korením, rascou, osolíme a premiešame.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a orestujeme.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mäso, opečieme a necháme zatiahnuť. Potom podlejeme trochou vody, prikryjeme, a za občasného premiešania udusíme do mäkka.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som použil pomalý hrniec, nakoľko som musel ísť na pár hodín preč. Po návrate bolo mäso hotové a okolím sa šírila neodolateľná vôňa.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si kapustu. Na roztopené maslo dáme lyžicu hnedého cukru a necháme trocha skaramelizovať.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme kapustu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do kapusty pridáme mäsovú zmes, pridáme rozotretý cenak, dobre premiešame a chvíľu spolu povaríme. V pôvodnom recepte je doporučené podávať s chlebom, ja som si to dal s varenými zemiakmi v šupe, veľmi mi to chutilo. Vrch ozdobíme nakrájanou chilli papričkou.

    Bravčové kocky v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mijaita
Tys mne @kimlo tak namlsal, nekolik nocí jsem nespala :-) Dneska jsem to uskutecnila, ovsem bez prilohy. Maso peceny jsem si koupila, nechtelo se mi pect jen na jeden obed. Ale zeli moje, tuze dobre! Tak aspon takhle. Jsem se nacpala, chutove poharky maj na chvili klid. Ale ze mi daly zabrat!! :-) Kde je maso a zeli, to muzu, to hodne muzu , dííík, mas to u me, hahaha


kvakac
Tak dnes som to ukuchtil. Konečne som sa dokopal k tomu. Veľmi nám to chutí, že bol aj predčasný obed. Aby mi nebolo ťažko, lebo toto aj kapustový koláč tak si idem otvoriť lahev a dám si niekoľko frťanov.


2x kimlo a haji
kimlo
@kvakac (15.9.2022 10:46)
Som rád že zachutilo a vdaka za fotky. Tiež by som sa nechal štamprlíkom ponúknuť, peknú fajnotku piješ, a zemiaky tiež nemajú chybu...
2x kvakac a haji
kvakac
@kimlo (15.9.2022 12:30)

Keď je ten sviatok, tak treba sviatočné si dať. Tie zemiaky robím na sporáku v titánovom hrnci od výrobcu ETA. Kvôli tým zemiakom som si ho kúpil. Sú chutnejšie ako upečené v rúre. Objavil som to u jedného známeho a vtedy som si povedal, že ho musím mať. Ten hrniec je dobrý aj na iné potraviny. Znesie vysoké teploty aj bez oleja. Preto sa tie zemiaky tak do červená spravia. Tu je foto toho hrnca má 24 cm a je k nemu aj hrubá sklená pokrievka. Dá sa použiť aj v rúre do 250°C. Je použiteľný na všetko.


2x haji a kimlo
kimlo
@kvakac (15.9.2022 14:09)
Hrniec vyzerá ohromne, ale ja už mám toľko toho riadu že mám problémy to niekde uskladniť, teraz sa chystám kúpiť pekac Skeppshult, síce drahší ale úžasný, a verím že ma prežije a zostane pre ďalšie generácie. Ale dal si mi chrobáka do hlavy, len tie plastové úchytky mi tam nesedia…




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia