Bravčové kocky v kyslej kapuste fotorecept
Foto: kimlo
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal. Je nenáročný a veľmi
chutný.
Zdroj: internet
Suroviny
600 g (alebo krkovička) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
2 KL (zmes) |
|
1 KL |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
500 g |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu sa môže použiť akýkoľvek druh mäsa, ja som použil bravčové plece. Cibuľu pokrájame na drobno, mäso a papriku na kocky.
-
2
Kocky mäsa posypeme svojím obľúbeným grilovacím korením, čiernym korením, rascou, osolíme a premiešame.
-
3
Cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a orestujeme.
-
4
Pridáme mäso, opečieme a necháme zatiahnuť. Potom podlejeme trochou vody, prikryjeme, a za občasného premiešania udusíme do mäkka.
-
5
Ja som použil pomalý hrniec, nakoľko som musel ísť na pár hodín preč. Po návrate bolo mäso hotové a okolím sa šírila neodolateľná vôňa.
-
6
Pripravíme si kapustu. Na roztopené maslo dáme lyžicu hnedého cukru a necháme trocha skaramelizovať.
-
7
Pridáme kapustu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
-
8
Do kapusty pridáme mäsovú zmes, pridáme rozotretý cenak, dobre premiešame a chvíľu spolu povaríme. V pôvodnom recepte je doporučené podávať s chlebom, ja som si to dal s varenými zemiakmi v šupe, veľmi mi to chutilo. Vrch ozdobíme nakrájanou chilli papričkou.
Áno máš pravdu, samotná mäsová zmes je veľmi chutná, no ja hlavne potrebujem míňať kapustu 😊
Vďaka za koment a prajem pekný deň. :-)
Dobrý nápad s frťanom, až recept vyskúšaš, daj vedieť. 😊
Opačne by to bolo o inom, "či s mäsom alebo bez..." 😊
Vďaka Feri, verím že aj na takú diaľku sa Ti recept podarí a bude chutiť.
Ďakujem za pochvalu! 😋👍
Som rad ze chutilo, krásne foto 👍
Som rád že zachutilo a vdaka za fotky. Tiež by som sa nechal štamprlíkom ponúknuť, peknú fajnotku piješ, a zemiaky tiež nemajú chybu...
Keď je ten sviatok, tak treba sviatočné si dať. Tie zemiaky robím na sporáku v titánovom hrnci od výrobcu ETA. Kvôli tým zemiakom som si ho kúpil. Sú chutnejšie ako upečené v rúre. Objavil som to u jedného známeho a vtedy som si povedal, že ho musím mať. Ten hrniec je dobrý aj na iné potraviny. Znesie vysoké teploty aj bez oleja. Preto sa tie zemiaky tak do červená spravia. Tu je foto toho hrnca má 24 cm a je k nemu aj hrubá sklená pokrievka. Dá sa použiť aj v rúre do 250°C. Je použiteľný na všetko.
Hrniec vyzerá ohromne, ale ja už mám toľko toho riadu že mám problémy to niekde uskladniť, teraz sa chystám kúpiť pekac Skeppshult, síce drahší ale úžasný, a verím že ma prežije a zostane pre ďalšie generácie. Ale dal si mi chrobáka do hlavy, len tie plastové úchytky mi tam nesedia…