
Šampiňóny plnené bryndzou
Od malička mám problém či ide o šampiňóny alebo šampióny, lebo práve tak sme ich my...

Zapečený karfiol trochu inak
Karfiol, šampiňóny, cibuľa, kyslá smotana, tvrdý syr, olej, soľ, čierne...

Tatarčané bryndzové pirohy
Z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorce (približne 5 x...

Zemiakové ovocné knedličky
Tieto knedlicky robim pre svojho synceka, ktory ich zboznuje. Orignalne su to "slivkove knedlicky" ale...

Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...

Katkine palacinky pečené bez oleja
Tento recept mám od priateľky Katky, takže palacinky dostali meno po nej. Ako ho mám, ...

Kuracie prsia na šampiňónoch
Huby odjakživa patrili do slovenskej kuchyne. My sme tentokrát zvolili šampiňóny.

Ružičkový kel s paradajkami
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre...

Kuracie stehná na dubákoch
… alias „Neha milujúcej ženy”! Variant na horné kuracie stehná bez kože a kostí, z našej...

Stamppot - národné jedlo Holandska
Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...

Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu
Náš dnešný obed :-)

Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...

Tvarohové knedličky s čučoriedkami
Veľmi jednoduchý a rýchly recept na domáce knedličky. Ovocie si môžete meniť podľa sezóny a posýpku...

Diviačie pliecko na bielom víne
Doniesla som si divinu z rodného kraja. dnes som ju pripravila na bielom víne. je...

Sviečková na smotane (bez smotany)
Stále skúšam alternatívy zdravšieho stravovania a vďaka parnému hrncu zisťujem, že to ide. Nechcem sa...

Rýchla večera z woku
... aj vám sa určite stalo, že v mrazničke bol kúsok takého mäsa, kúsok iného,...

Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...

Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou
Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila...

Najjednoduchší karfiol
Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže...

Osviežujúci letný šalát
Zdravé a chutné jedlo, ktoré vám dodá energiu potrebnú v horúcich letných mesiacoch.

Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...

Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...

Cviklový burger so zelerovými hranolkami
Už dlho som chcel vyskúšať túto kombináciu a môžem len odporúčať. Niekedy keď budete mať chuť...

Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom
Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

Božský obed z jedného pekáča
Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z...

Plnená paprika, paradajková omáčka, parená knedľa a hovädzia polievka
Viem, že na Vareche je viac receptov na plnenú papriku. Dlho som premýšľala či ten...

Bolognese vegetariana
Keď som ešte jedávala mäso, medzi moje najobľúbenejšie recepty na cestoviny patrili jednoznačne Bolonské špagety...

Slaný koláč z maslovej tekvice
Tento recept som tu našiel na Vareche od @Evarodna, len som zmenil múku a olej za...