Foto: petiatko
Rýchly, jednoduchý, zdravý a chutný obed. Nechala som sa inšpirovať receptom v časopise a neviem sa tejto pochúťky dojesť :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny. Samozrejme je možné si náplň kombinovať podľa svojho gusta, ale vrelo odporúčam takúto kombináciu. Ja už na vyprážanie zásadne používam iba kokosový olej, ale olivový olej tiež splní svoju funkciu :) No a na korenie Ratatouille nedám dopustiť a používam ho kam sa len dá, zelenina potom už nepotrebuje žiadne ďalšie dochucovanie a je prosto dokonalá.
-
2
Na 1 ČL kokosového oleja smažíme približne 2min. nakrájanú papriku, cukinu a červenú cibuľu, všetko posypané korením Ratatouille. Potom tak na 5min prikryjeme a necháme zmäknúť, občas zamiešame. Každý uvidí keď je zelenina pekne opečená a mäkkučká.
-
3
Tortillu môžeme na 5 sekúnd ohriať v mikrovlnke, ale mne úplne stačí aj izbovej teploty. Tortillu natrieme 8% kyslou smotanou alebo jogurtom, naložíme ešte teplú zeleninovú zmes a posypeme kúskami kozieho syra.
-
4
Tortillu zrolujeme a môžeme papať :) Dobrú chuť, verím že bude chutiť :)
varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortilly-fotorecept/5375...