Zeleninová tortilla fotorecept

petiatko - fotkapetiatko, 25. júna 2013
Zeleninová tortilla (fotorecept)
Foto: petiatko

Rýchly, jednoduchý, zdravý a chutný obed. Nechala som sa inšpirovať receptom v časopise a neviem sa tejto pochúťky dojesť :)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ČL alebo jogurt
100 g
100 g
1/2 ks
1-2 ČL
 na posypanie
1 ČL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny. Samozrejme je možné si náplň kombinovať podľa svojho gusta, ale vrelo odporúčam takúto kombináciu. Ja už na vyprážanie zásadne používam iba kokosový olej, ale olivový olej tiež splní svoju funkciu :) No a na korenie Ratatouille nedám dopustiť a používam ho kam sa len dá, zelenina potom už nepotrebuje žiadne ďalšie dochucovanie a je prosto dokonalá.

    Zeleninová tortilla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na 1 ČL kokosového oleja smažíme približne 2min. nakrájanú papriku, cukinu a červenú cibuľu, všetko posypané korením Ratatouille. Potom tak na 5min prikryjeme a necháme zmäknúť, občas zamiešame. Každý uvidí keď je zelenina pekne opečená a mäkkučká.

    Zeleninová tortilla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortillu môžeme na 5 sekúnd ohriať v mikrovlnke, ale mne úplne stačí aj izbovej teploty. Tortillu natrieme 8% kyslou smotanou alebo jogurtom, naložíme ešte teplú zeleninovú zmes a posypeme kúskami kozieho syra.

    Zeleninová tortilla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortillu zrolujeme a môžeme papať :) Dobrú chuť, verím že bude chutiť :)

    Zeleninová tortilla (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

valeri
Vyzerajú fakt veeeeeeeeeeľmi dobre :-), hneď by som si dala jednu
petiatko
ďakujem, je to ozaj mňamka :) A ďakujem za nápad na domáce tortilly, to ma pravdu povediac ešte nenapadlo, ale určite vyskúšam. Určite budú lepšie ako z obchodu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia