Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...
Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...
Plnené kuracie rolky so syrovo-smotanovou omáčkou a s pečenými zemiakmi
Toto super papaníčko som spravila mojej láske na výročie :)
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...
Sójové rezance na šťave
Častokrát sa mi stáva, že nemám čo navariť a vždy si spomeniem na tento recept "z...
Šalát s kyslou smotanou
Vyborny a sviezi salatik. Je hotovy za chvilu. Mozno vam dobre padne po sviatkoch, ...
Pstruh dúhový opekaný na masle so sušenými paradajkami
Pstruha dúhového sme si zamilovali, lebo chutí podľa nás (rodinka), ešte lepšie ako losos a...
Pizza na 3 krát
Vyskúšala som už viac receptov na cesto na domácu pizzu, ale tento sa mi osvedčil najviac....
Krkonošský hubník
Recept som našla kedysi dávno, keď som začínala s varením a vlastnou domácnosťou v kalendári s...
Šalát s balkánskym syrom, olivami a medovou zálievkou
Niekoľko paradajok, šalátová uhorka, zopár zelených olív, kocky balkánskeho syra, hrsť mandlí a...
Exotické kuracie prsia:)
Nevedela som čo:D..... a tak vzniklo to:D..... šunku so syrom sme mali z...
Pečené plnené zemiaky
Je čas zberu zemiakov, najlepšie sú opečené v pahrebe, ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé....
Diabolská pochúťka
Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať...
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......
Hubový paprikáš
Varím rád už od čias ranného detstva. Nemali sme s bratom sestru a tak nás naša...
Bryndzové halušky
Aj keď "bryndzaky" patria k najjednoduchšim jedlám, málokedy mi niekde chutia. Pridávam recept, ktorý...
Opečený ovčí syr
V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu...
Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....
Celozrnné špagety s tofu na čínsky spôsob Vegan
Tento recept je určený pre milovníkov tofu a pikantných jedál. :) Recept je veľmi jednoduchý, ...
Ovocné zapekané kuracie prsia
Umyté, vyklepané kuracie rezne osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán....
Morčacie stehno na zelenine
Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia...
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.
Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept )
Po strašne dlhej dobe som si spomenula, že aj takéto jedlo by nebolo na zahodenie, ...
Tatarčané bryndzové pirohy
Z múky, vajec a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorce (približne 5 x...
Výborné tofu s pšenom
Toto je recept od pani A. Mačingovej z knižky Najedzte sa do štíhlosti. Je to...
Zapekané zemiaky s cesnakom
Kto má rád zemiaky a cesnak, tak si na týchto zemiakoch určite pochutí. Zemiaky majú...
Zapekaná plnená cuketa
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali...
Bravčové líčka na víne s dubákmi
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a...
Bravčová pečeň po sedliacky
Recept mám, ako spomienku na staré dobré časy, ked sme chovali prasiatka.
Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.
Cuketové špagety s avokádovým pestom
Pridávam ďalší letný špagetový recept, tentokrát obohatený aj o cuketové špagety, aby sme to mali...
Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave
Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné....