Pizza Hawai fotorecept

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 1. júla 2016
Pizza Hawai (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

900 g
200 ml
80 g
12 g
10 g
100 g v šupke uvarené
Plnka:
300 g
600 g
400 g
500 g zaváraný
 na potieranie okrajov




Postup

  1. 1

    Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 240 g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.

    Pizza Hawai (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom každú guľôčku rozvaľkáme do kruhu s priemerom približne 30 cm. Na vyvaľkanú plochu dáme rajčinový základ rozotrený rovnomerne po celej ploche. Potom pridáme postrúhanú mozzarellu - rovnomerne ju posypeme ju po celej ploche.

    Pizza Hawai (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po celej ploche potom rozložíme šunku. Nakoniec pridáme ananás nakrájaný na malé 1 x 1 cm kocky a tiež rozložíme po celej ploche a dáme zapiecť dozlatista. Okraje natierame olivovým olejom alebo cesnakovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre na 250 °C.

    Pizza Hawai (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
Mne sa pizza paci,az nato 1/2hodinove miesanie cesta.Kedze v domacnosti gazdinky pouzivaju vacsinou svoje ruky a nie stroj,tak staci miesit aj 10minut. Hawai pizzu som este nikdy nejedla,ale rada by som ju uz ochutnala,takze isto sa budem tymto receptom inspirovat :-)
klukodvody
No mně tam zaujali ty brambory. To jsem nikdy neviděl, ale vzhledem k tomu že je to z pizzerie, tak to vyzkouším. Hawai je hodně dobrá.
slavkabis
ja som už jedla pizzu kde šli zemiaky do cesta ale viac mi chutí bez zemiakov, každý podľa seba. Hawai doma robievam, je výborná :)
jack
Dcéra miluje pizzu Hawai.Dobrý rp.
bubaya
Podľa mňa je to otrasná kombinácia, jedla som len raz, stačilo.