Pizza Hawai fotorecept
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 1. júla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
900 g |
|
200 ml |
|
80 g |
|
12 g |
|
10 g |
|
100 g v šupke uvarené |
|
Plnka: | |
300 g |
|
600 g |
|
400 g |
|
500 g zaváraný |
|
na potieranie okrajov |
|
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 240 g guľôčky a necháme podkysnúť hodinu pod fóliou.
-
2
Potom každú guľôčku rozvaľkáme do kruhu s priemerom približne 30 cm. Na vyvaľkanú plochu dáme rajčinový základ rozotrený rovnomerne po celej ploche. Potom pridáme postrúhanú mozzarellu - rovnomerne ju posypeme ju po celej ploche.
-
3
Po celej ploche potom rozložíme šunku. Nakoniec pridáme ananás nakrájaný na malé 1 x 1 cm kocky a tiež rozložíme po celej ploche a dáme zapiecť dozlatista. Okraje natierame olivovým olejom alebo cesnakovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre na 250 °C.
Diskusia k receptu