Foto: nanacel
dnes ráno som pozrela do chladničky a nič v nej.... dilema...čo teraz uvarím? Jediná záchrana - mraziak a komora .... našla som kúsok bravčového Zobraziť celý popisdnes ráno som pozrela do chladničky a nič v nej.... dilema...čo teraz uvarím? Jediná záchrana - mraziak a komora .... našla som kúsok bravčového mäska a lečo.... ale nakoniec sa z toho stal chutný obed....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie. Mäso a cibuľu nakrájame najemno.
-
2
Na hlbokej panvici rozpálime bravčovú masť a opražíme cibuľku.
-
3
Pridáme mäsko, trocha opražíme, poprášime mletou paprikou a premiešame. Podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a nechame chvíľu dusiť.
-
4
Potom pridáme lečo a dodusíme po pokrievkou domäkka.
-
5
Nakoniec pridáme smotanu, prehrejeme, nevaríme. Dochutíme vegetou.
-
6
A ideme na halušky: Zmiešame múku, vodu a soľ a vypracujeme cesto.
-
7
Uvaríme halušky v osolenej vode s trochou oleja.
-
8
Ja halušky preplachujem a zamiešam do nich ešte trošku oleja.
za tip s vajickom, dakujem...dalsie tak vyskusam....