Rýchly lacný obed

summerx - bez fotkysummerx, 24. júna 2014
Rýchly lacný obed
Foto: summerx

Takéto jedlo si robím, keď nemám čas a peniaze:) Je to chutné, a ešte aj nasýti.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Salámu opečieme, z vajec si spravíme volské oko. Medzi salámu a volské oko dáme kečup a cibuľu a papáme zo zemiakmi. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

brambora
za starych cias som si robila takto sekanu. :D bol to chutny a rychly obed ked nic ine nebolo...
silvi
Ja taketo a podobne jedla, chvalabohu, ze zialbohu, ze chvalabohu varim aj ked mam peniaze. Chuti mi to a pripomina mi to casy chudoby
silvi
ozaj a minule som takto kupila tocenu salamu za 2,30€ kg a bolo to daco lahodne
rea1
v časoch, keď ešte parízer bol jedlým, tepelne spracovaným výrobkom z mäsa :-) a nebol balený v umelohmotnej fólii, robievala som to takto: neošúpané koliesko salámy asi 0,5 cm hrubé som opiekla na oleji. šupka sa stiahla a z placatého kolieska vytvorila akúsi misku. spravila som praženicu, tú som naložila do salámových misiek, k tomu zemiakovú kašu (alebo iba chlieb) a šalát, zeleninu, čalamádu - čo bolo po ruke. bolo to chutné, rýchle a deťom sa to nesmierne páčilo. dnešné umelohmotné obaly sa opekať nedajú, takže misky zo salámových koliesok sú v keli. teda - nie v naozajstnom keli ale proste v ... no, tam. skúsim spraviť opäť. :-)
nati123
vipada to viborne mi doma si zvikneme upiecť salamu a
pacik
Opečený salám alebo párková klobása, varené zemiaky, na ne naložiť redšiu praženicu a niečo kyslé k tomu, naše obľúbené menu zo slobodárky a dávnej minulosti :-)
micanela
krasny smajlik na tanieriku :-)

tiez spominam na opekany lansmid /neviem ako sa to pise, ja si to pamatam takto/ a ked ho otec urobil az som mala "boule za usima"
elixir
@micanela lanšmíd som mala tiež veľmi rada :) hoci mávali sme ho málokedy; myslím, že to slovo pochádza z "lunch meat" alebo "luncheon meat".
gitka61
Tiez robievam ale zo sekanej a na tu davam volske oko a na vrch samozrejme kecup jr to mnamka a davam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia