Rezne tety Vierky fotorecept

marianne - fotkamarianne, 9. októbra 2012
Rezne tety Vierky (fotorecept)
Foto: marianne

Keď som sa učila varit,tak toto bol jeden z prvých mojích receptov všeobecne.Teta Vierka dala recept:-) poznáte ho isto,možno v inom zložení pre pác.Doteraz ho veľmi rada robím pre jeho chutnosť a nenáročnosť. Doma ich majú veľmi radi..Možno sa pridá nejakej začínajúcej gazdinke,ako sa pred rokmi pridal mne.Sú výborné ku každej prílohe. Mám ich rada aj preto,že si ich večer naložím do pácu a dalšie dni len vyťahujem z chladničky,koľko potrebujem a mám vždy čerstvé.

6
porcií

Suroviny

2 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 CL
1 CL
4-6 strúčikov
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky si nachystáme vajíčka,worchester,solamyl,horčicu,korenie,soľ,cesnak.

    Rezne tety Vierky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme poriadne metličkou.

    Rezne tety Vierky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naklepeme rezne,mala som vyše 1/2 kg pekného bravčového pliecka.

    Rezne tety Vierky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Namočíme do pripraveného pácu a dáme do chladničky minimálne na 12 hodín.Pripravím si ich vždy večer a druhý deň pečiem.

    Rezne tety Vierky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypražíme na horúcej masti.

    Rezne tety Vierky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..a môžeme obedovať,dnes sme mali opekané zemiaky,ale výborné sú aj s ryžou,či zemiakovým šalatom...

    Rezne tety Vierky (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Obed, Večera

Diskusia k receptu

modrykamen
Ja mám tetu Vierku za manželku, ale ona takéto chutné mäsko nerobieva. Robím to ja tak isto, akurát pridám trochu destilátu, lebo sa mi zdá, že mäsko je potom krehkejšie.
tinca
úžasné a jednoduché, krásne foto-prezentácia a tie zemiačiky, na jednotku:)


frezia68
Teta Vierka bola šikovná,ako aj Ty. A ktorý destilát doporučuješ @modrykamen a asi koľko ? Zdravím a ďakujem :-)))
marijanka712
@marinne vynikajúce rezne poznám aj ja dakujem za pripomenutie už dávno som ich nerobila ako destilát bud pridám vino , čerené alebo pivo ale len trocha .... možno, že niekto používaniečo iné...
medulienka122
marianne, presne ako píšeš - aj pre mňa je to jeden z prvých receptov, keď som začínala, je super, že čím dlhšie postojí /nie zase príliš dlho/, tým sa tie chute spoja a rezník spieva ódy na radosť...
renka73
jeee toto aj ja robievam :) ďakujem že si mi pripomenula spravím zajtrá.Výborné papaníčko:)
afataga
jasne ze poznam :-) vyborne, len ja davam aj chilli a nejake bylinky, je to velmi variabilne
marianne
dakujem za komentiky,klasika,ale dobra:-) @afataga samozrejme bylinky len pomozu,tiez ich pouzivam hojne a casto,ale tento rcp robim bezozmeny ako som dostala,skusala som s rozmarinom,thymianom a salviou,ale nebolo to uz ono. Tato kombinacia nam berie najviac...ale ten destilat neodolam vyskusat:-)...
tetrisss
No toto je recept mojej mladosti?, no takej zrelej :), na to som uz aj zabudla, musim to oprasit.
sovka62
Veru tak, na tomto sa nič nedá pokaziť a čerstvo opražené nemajú chybu.
ola111
Jéj,@marianne ,neuveríš,ale tieto dobré rezne jedli moje dcéry vždy cez
letné prázdniny u ich tety Viery,mojej švagrinej,nevedeli sa ich u nej
dojesť...
ebaka
aj ja robievam tak ako ty,je to výborné,ak čakám návštevu.....sem tam aj s bylinkami
danda3
Ďakujem za pripomenutie receptu, veľmi často nám ich mamina robievala za mojich mladých čias, zajtra vyberiem prsia z mrazáku a nakladám, bude to pochúťka, ja som to mala veľmi rada na hrianke potretej horčicou.♥
vanilka111
a keď sa tam pridá aj na plátky nakrájaná cibuľa,tak to je báseň. tá cibulka je tam chrumkavá a dosladka.. dávam vždy :-)
lusinkab
mnam ukladam akurat mam naplanovane robit rezne cez vikend tak ich urobim takto :-) paradne vyzeraju
heliana
robím s takým pácom, ale mäsko krájam na rezance na spôsob stroganova... s rezňami je to veľmi dobrý nápad :)
hankaanka
Tuli Vojtek dával tieto rezne v TV ako rezne v márianáde ( od tety Márie) a pridal do toho aj rum, robím z rumom a sú úžasné...
elekra
Pripájam sa aj ja, ďakujem za pripomenutie receptu. Oprášim a použijem!
marianne
dakujem za komentariky vsetkym,mam radost,ze som pripomenula a osviezila pamat:-)@hankaanka tak nakoniec rum ich polepsi,stale som rozmyslala,ze aky destilat pouzijem a rum to bude:-)dakujem
abdul
Rumom sa nič nepokazí. Ani čaj. :-))
yxenka
super recept...ja mám doma takých rezňových chlapov,tak sa to bude hodit:-))
matilda256
Začínajúca gazdinka síce nie som,ale receptík sa hodí.Určite vyskúšam.
danda3
Tak naložila som kuracie prsia a neviem sa ich dojesť, sú fantastické, a čo je hlavné, šťavnaté. Ďakujem!♥
bozulka
Ja som pridávala ešte aj sojovú omáčku a chilli omáčku /mám rada pikantné/ a trošku koňaku nikdy nezaškodí,podľa toho koľko mäsa som nakladala 1-3 lyžice.Rôzne druhy mäsa som použila nakrájané na plátky alebo na slýžiky.Keď som chcela mať mäsko dlhšie naložené tak som robila bez vajec a pred kuchynskou úpravou som rozšľahala vajíčko a na cca.10 min.som vložila mäso podľa potreby a počtu stravníkov.Je to veľmi dobrý spôsob rýchlej úpravy.
marianne
Dakujem vam za komentariky:-)@danda3 sa velmi tesim,ze smakuju....:-D @bozulka ked ich mam viac,ze sa nepojedia za 2-3 dni,dam ich do mraziaku a po rozmrazeni su vyborne taktiez...
bozulka
@marianne ano máš pravdu,ale u nás tak sa "chcelo" stále.Bez vajec som mala v pohári aj dva týždne a potom som robila bez vajec s pridaním rôznej zeleniny alebo rôzných hub.A prílohu som tiež často menila.Ale to bolo už dávnejšie,teraz toľko nevymýšlam lebo pre mňa sa mi už veľmi nechce.
rajo1
dakujem za recept , práve som ich naložila , určite budú chutiť :)
denyany
Super tieto návraty!. Ja tento recept nepoznám a prišiel mi vhod. Mám pár krásnych plátkov krkovičy a karé(pre st.dcéru, tá teda vymýšľa!) a hľadala som, ako ich spraviť. Skúsim teda takto, keď je toľko pozitívnych ohlasov.