Foto: marianne
Keď som sa učila varit,tak toto bol jeden z prvých mojích receptov všeobecne.Teta Vierka dala recept:-) poznáte ho isto,možno v inom zložení pre Zobraziť celý popisKeď som sa učila varit,tak toto bol jeden z prvých mojích receptov všeobecne.Teta Vierka dala recept:-) poznáte ho isto,možno v inom zložení pre pác.Doteraz ho veľmi rada robím pre jeho chutnosť a nenáročnosť. Doma ich majú veľmi radi..Možno sa pridá nejakej začínajúcej gazdinke,ako sa pred rokmi pridal mne.Sú výborné ku každej prílohe. Mám ich rada aj preto,že si ich večer naložím do pácu a dalšie dni len vyťahujem z chladničky,koľko potrebujem a mám vždy čerstvé.
porcií
Postup
-
1
Do misky si nachystáme vajíčka,worchester,solamyl,horčicu,korenie,soľ,cesnak.
-
2
Vyšľaháme poriadne metličkou.
-
3
Naklepeme rezne,mala som vyše 1/2 kg pekného bravčového pliecka.
-
4
Namočíme do pripraveného pácu a dáme do chladničky minimálne na 12 hodín.Pripravím si ich vždy večer a druhý deň pečiem.
-
5
Vypražíme na horúcej masti.
-
6
..a môžeme obedovať,dnes sme mali opekané zemiaky,ale výborné sú aj s ryžou,či zemiakovým šalatom...
letné prázdniny u ich tety Viery,mojej švagrinej,nevedeli sa ich u nej
dojesť...