Hliva na spôsob viedenského rezňa fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept aj s týmto názvom som našla na jednej českej stránke..priznám sa, páči sa mi názov, ale teraz po vyskúšaní receptu, môžem iba Zobraziť celý popisTento recept aj s týmto názvom som našla na jednej českej stránke..priznám sa, páči sa mi názov, ale teraz po vyskúšaní receptu, môžem iba potvrdiť,,,výborné,,..jednoduché, rýchle urobené a môžu sa prílohy meniť podľa chutí...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivy som poriadne umyla...
-
2
vložila do hrnca a zaliala vodou...pridala som štipku soli..
-
3
uvarenú hlivu som scedila a vyložila na dosku a nechala som ju vychladnúť..
-
4
zatiaľ som si pripravila suroviny na obaľovanie..do vajíčok som pridala štipku soli a mleté čierne korenie..
-
5
na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť...
-
6
obalené hlivy som vyprážala..
-
7
vypražené som ukladala na kuchynský papier..
-
8
pokiaľ sa vyprážali hlivy, ošúpala som si zemiaky, umyla, pokrájala na malé kocky a v osolenej vode uvarila ...scedila som ich a pridala k nim maslo...keď sa maslo roztopilo, pridala som k nim aj smotanu a vyšľahala som hladkú kašu..
-
9
hotové jedlo som uložila na taniere , ozdobila zeleninou a podávala som s uhorkovým šalátom..prajem vám dobrú chuť..
ale ja nepredváram,je to zbytočné. Skvelá je aj v pivnom cestíčku. Je to proste dobrota,lepšia ako mäso
Mam ju rada ako ty si urobila so zemiakovou kasou,ale zasadne smotanu ci mlieko pridavam prevarene-horuce a na to mnozstvo zemiakov by som dala aj 5 Pl a mozna aj viac masla.Varim s 2 str.cesnaku a do kase pridavam c.korenie.