Zapekané zemiaky s brokolicou a hlivou

martinis - fotkamartinis, 27. januára 2013
Zapekané zemiaky s brokolicou a hlivou
Foto: martinis

Jednoduché a vždy chutné zapekané zemiaky s brokolicou a hlivou, dochutené bylinkami :O)

1
porcia
70 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1/2 ks
100 g
125 ml




Postup

  1. 1

    V chladničke som mal ešte trošku hlivy a polovicu brokolice a uvažoval som, čo s nimi. Práve vhod mi padol recept od @afataga, ktorý som večer vyskúšal. Síce to boli už tretie zapekané zemiaky v priebehu štyroch dní, ale sú naozaj výborné a moja nová zapekacia misa má poriadne využitie :)

  2. 2

    Takže toľko zemiakov, čo sa vám zmestí do dlane (asi 3) očistíme, umejeme a pokrájame na menšie kúsky. Tie dáme do misy.

  3. 3

    Brokolicu umyjeme a rozdelíme na menšie ružičky. Stonku orežeme a pokrájame na kolieska, prihodíme k zemiakom. Hlivu umyjeme a pokrájame na kúsky podobne veľké tým zemiakovým a brokolicovým a taktiež pridáme do misy.

  4. 4

    Posypeme bazalkou, oreganom a soľou podľa chuti. Soľ som nahradil korením na zemiaky s rozmarínom, nemalo to chybu :) Pokvapkáme olejom, premiešame, dáme do zapekacej misy, zalejeme mliekom a šup s tým do rúry na 200 stupňov, takých 50 minút.

  5. 5

    Nebojte sa, aj napriek spálenej farbe má jedlo znamenitú chuť a všetko je správne mäkké. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnávajte :O)

Diskusia k receptu

martinis
@afataga : vyskusal som tvoj recept a ako autorku ta uvadzam aj v prvom bode, ak chces pridam aj link, dufam ze sa nehnevas :)
afataga
tak to som si nevsimla :-) je to OK, nemusis nic pridavat
martinis
ďakujem všetkým - o poďakovanie sa však delím s @afataga : je to jej recept, ja som len vyskúšal :)) krásny večer všetkým, priatelia ! :O)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia