Kurča na jablkách fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 15. januára 2013
Kurča na jablkách (fotorecept)
Foto: helca103

Mám rada kombináciu kura + ovocie. Našla som aj tu pár podobných receptov a viem,že sa nájde pár ľudí čo to patrične ,,okomentujú" Zobraziť celý popisMám rada kombináciu kura + ovocie. Našla som aj tu pár podobných receptov a viem,že sa nájde pár ľudí čo to patrične ,,okomentujú" Zverejnené recepty pomáhajú jednej môjmu srdcu blízkej osobe pri varení a tak mi nemusí kôli každej maličkosti volať-jednoducho si to tu nájde a to je pre mňa podstatné. Občas treba aj jednoduché recepty.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180-190 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
 trochu




Postup

  1. 1

    Zvyknem kúpiť celé kurčatá a tie si naporcujem doma. Prsia idú do marinády alebo na rezne -na pečenie sú suché. Kúpila som 2 kurčatá ktoré som umyla a naporcovala. Prsia som dala bokom. Chrbáty som dala na malý plech osolila podliala asi 1dl vody. Jablká som len rozkrojila na štvrtinky a vybrala jaderník. NEŠÚPALA som ich. Dala som ich na plech, na ne som dala stehná osolila posypala rascou, podliala trochou vody. Na jedno stehno dávam 2-3 jablká lebo pre mňa je to ako príloha.

    Kurča na jablkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oba plechy som šupla do rúry a dala piecť asi na 30 minút. Nezakrývala som ničím - mám odskúšanú rúru a viem,že to netreba. V starej rúre som piekla pod alobalom a len pred koncom pečenia som nechala zapiecť kožu. Tu je ťažko radiť každá máme inú rúru, ale ja to mám odskúšané takto.

    Kurča na jablkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som jedla len stehno a jablká, no samozrejme kto chce uvarí si ryžu alebo zemiaky.

    Kurča na jablkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obsah druhého plechu a 2 stehná sa zjedli len tak s chlebom ktorý som robila podľa @Mijaita. Bylinkové maslo som doplnila cesnakom a do cesta som šupla semiačka. Upečený som nestihla nafotiť pretože sa naň vrhli takou rýchlosťou,že som to vzdala :-)

    Kurča na jablkách (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina6
Helca vyzerá to byť zaujímavé, škoda, že si nepridala receptík skôr, nedeľu som piekla stehná. Nevadí nabudúce ich vyskúšam podľa teba.
janger
@helca103 , tak ja tvoj recept mozem okomentovat len tak, ze je vyborny, mne sa moc paci :-). Mam moc rada kombinaciu kuracinky s ovocim. Robievame casto 'jablkovu kasu', ktoru mam rada takmer s kazdym masom. Tento tvoj recept iste vyskusam. A samozrejme, ze treba aj jednoduche recepty. Tie su casto najlepsie.
rein
Aj ja určite vyskúšam.
medulienka122
ja som zvykla robiť kurča na jablkách, keď varím kuraciu polievku, vyberiem kurča a položím už naporcované (samo sa naporcuje:-) na jablká, ktoré pustia dobrú šťavu, na vrch kuriatka plátok údenej slaniny, aby nebolo suché; ale urobím aj stehná, je to tak určite ešte lepšie
afataga
ked peciem kuracie stehna tiez davam jablka, ale nie tolko, vyskusam dat viac, len neviem, co to mas take biele v bode 2 na prvom obrazku, vyzera to ako smotana, ale to asi nie, ci ako?
zdenka1009
dobrá kombinácia,kuriatko s jablkami ..aj mne bude stačiť také jedlo bez prílohy...len u nás to jem len ja,manžel nemôže kura ani cítiť:-)
helca103
@anina urobíš inokedy , až teraz ma napadlo fotiť ked som ho sľúbila poslať cez FB jednej známej
helca103
@janger ja dávam len pokrájané jablká aj zo šupkou a pre mňa je to naozaj ako príloha, budem rada ak vyskúšaš a dáš vedieť ako chutilo.
@rein ďakujem neoľutuješ ak obľubuješ kombináciu s ovocím
helca103
@medulienka122 presne ako píšeš tá šťava ktorú pustia jablká je fajnová. Prsia sú suché preto ich radšej robím na iný spôsob, ale s tou slaninkou ako píšeš môže byť fajn, no ja teraz musím obmedzovať slaninku pre seba zo zdrav.dôvodov.
helca103
@afataga bod 2 prvý obrázok je svetlo z rúry ako som to tam šupla tak to dosatlo taký divný farebný nádych. Je tam naozaj len to čo mám popísané v recepte
@zdenka1009 aj u nás je to tak,že si to zjem sama a aj mi to vyhovuje lebo sa nemusím deliť o takú dobrotu. Preto robím v dvoch menších plechoch
izabella929
@helca103 , presne viem ako táto fajnotka chutí, už som to robila a môžem povedať, že jabĺčka v jedle nič nepokazia...ke´d ich robím ako prílohu k mäsku tak chvíľku opečiem na masle, podlejem koňakom a sekundičku oflambujem...sú mňamkovééé.-)))krásne si to urobila aj nafotila.-)
dodo46
@helca103
super recept .Jablká patria k hydine a dávam ich aj na mesiačiky nakrájané k restovanej pečeni. Nerazí to tak kuracinou a zjemní to chuť.
helca103
@petra5 som rada,že som Ťa inšpirovala
@izabelka tiež som robila pokusy s maslom a jablkami fantázia veru no s koňakom som neskúšala.
@gordonko presne ako píšeš práve som pozerala koľko mám toho aj ja uložené.Jeden recept lepší ako druhý.
@dodo46 ja som maniak do cibule a jablk pchám ich všade :-) Dnes ma @gordonko inšpiroval s restovanou pečeňou, dávno som ju nerobila. Tak k nej šupnem aj pár jablk :-)
mariaklara
Tak toto si dám radšej, ako s ryžou alebo so zemiakmi, je to vlastne princíp delenej stravy.
soncya
j@helca 103, ja robím tiež ale dávam zemiaky, jablká, hrozienka, banány a ochutím štipkou karí korenia, ktoré miešam s medom a trochou sójovej omáčky. Má to veľmi špecifickú chuť, ale dobrú. Vyskúšaj tie banány, mne ich vyjedia vždy ako prvé! :)
helca103
@soncya teraz podobné jedlá varím často tak vyskúšam aj tvoj recept a bude to zase niečo iné :-) Vďaka za tip.
bambuch
mňam...presne obľubujem mäsko a ovocie,chutný receptík už je uložený




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia