Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy, je preto v kombinácií Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy, je preto v kombinácií so zeleninovým šalátom ideálne pri diétach. Navyše bazalka je výborný pomocník pri trávení, takže grilované prsia v tejto kombinácií môžem len vrelo odporúčať :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 6 ks čerstvé lístky |
|
| Šalát: | |
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks malá |
|
| 10 bobúľ |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si rozpolíme, očistíme a umyjeme. V miske zmiešame olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku a touto zmesou rovnomerne potrieme pripravené mäsko. Hneď dávame na grilovaciu panvicu a opekáme z oboch strán tak, aby bolo vo vnútri mäkké.
- 2
Medzi tým dáme do nádoby čerstvé lístky bazalky, trošku vody a trošku oleja a rozmixujeme to na pesto.
- 3
Z uvedených surovín urobíme šalát (sú len na ukážku, použiť môžete samozrejme zeleninu akú chcete, podľa chuti). Na tanier umiestnime šalát a kúsky mäsa ktoré polejeme vytvoreným pestom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu