Cesnakový uzol so šunkovo-nivovým šalátom fotorecept
Foto: ailuj82
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
25 g |
|
podľa potreby vlažná |
|
100 ml |
|
1,5 KL |
|
4-8 strúčikov |
|
3-5 PL |
|
1-2 PL |
|
ŠALÁT: | |
400 g |
|
4 ks natvrdo |
|
1 ks |
|
400 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
2 pl |
|
3 pl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do deci teplej vody dáme droždie a 1 čl cukru. Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, kvások, olej a teplú vodu podľa potreby. Vymiesime cesto a dáme kysnúť do chladničky asi na hodiny /môže byť aj dlhšie-noc/.
- 2
Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a necháme ešte podkysnúť 30-60 min. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, roztľapkáme na hrúbku 1-1,5 cm a radielkom krájame centimetrové pásiky dlhé asi 15cm.
- 3
Cesto zauzlíme a preložíme na pomastený plech.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata. Vyšlo mi asi 30 ks.
- 5
Do panvice dáme olivový olej a pretlačený /nastrúhaný/ cesnak /ja cesnak veľmi nemusím, tak som dala len 4 strúčiky, ale mohla som dať aj viac :)/. Osmažíme na miernom ohni asi 2 min. a pridáme petržlenovú vňať /ja som mala mrazenú/
- 6
Horúce uzle potierame cesnakovým olejom.
- 7
Šalát: šunku pokrájame na kocky /1x1cm/, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na menšie kocky nakrájanú nivu, sterilizovanú kukuricu bez nálevu, na kolieska nakrájané vajíčka a ochutíme horčicou, kečupom, tatarkou, soľou a korením. Podávame s uzlom. Dobrú chuť.
- 8
Posledné uzle sú aj so štipľavou paprikou - do cesnakového oleja som pridala kúsky chilly :)
- 2
www.primapekarna.estranky.cz
neustale nabada, aby som mlieko prestala pouzivat a davala len vodu, ze to cesto je take kyprejsie.
@vybusna - ja robievam prevažne bez mlieka /dcera je alergická na mliečnu bielkovinu/ a môžem potvrdiť že cesto je výborné aj s vodou :)
@1973milacik - skús, aj chutia dobre... :)