Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky)
Foto: nazarboncuk
Myslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)...Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne iné korenie, bylinky Zobraziť celý popisMyslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)...Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne iné korenie, bylinky alebo bujóny nedajbože vegetu...budete milo prekvapení aké vynikajúce jedlo ste si navarili :)Ja sa do neho neho v Turecku "nakladám" minimálne na tri dni a aj to mi je málo :D Tak nech vám chutí
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g (mrazená) |
|
2-3 (olúpané a nakrájané na kocky) |
|
1 (nasekaná nadrobno) |
|
1 strúčik |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Fazuľky opláchneme a necháme odkvapkať. Na olivovm oleji udusíme do sklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a lyžicu paprikovej pasty (ak nemáte, šupnite tam lyžičku červenej papriky).
-
2
Pridáme paradajky, soľ, korenie, cukor a fazuľky. Premiešame, zalejeme pohárom vody a udusíme domäkka (asi 40 min.) Necháme vychladnúť a podávame s ryžou, jogurtom alebo len s chlebom.
rada na všetky možné spôsoby:-)))
@renka7274 ja pouzivam paprikovy krem v takych tubach. Da sa kupit v kazdom obchode.
Robil som podľa Tvojich receptúr dnes šošovicovú polievku a
tieto zelené fazuľky.
Vynikajúce.