Foto: tess
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Takto vyzerajú všetky prísady na lazane. Teda okrem mäska :)
-
2
Kuracie mäso nakrajáme na kúsky a dusíme na panvici poliatej olejom asi trištvrte hodinku. Nepodlievame ho, ono samé pustí šťavu, ktorú na záver pred pridaním kečupu a iných prísad vylejeme. Mäsko si jemne okoreníme a osolíme.
-
3
Kečup a pretlak pridávame podľa vlastnej chuti- jednoducho, aby bola zmes šťavnatá. Na záver pridáme asi 2 PL bazalky a oregana. Môžme pre chuť priliať aj trošku červeného vína.
-
4
Nastrúhame si všetok syr- ja som mala asi 6 kusov pareníc, môže byť aj viac, ale myslím, že toľkoto stačí.
-
5
Zapekaciu nádobu si vymastíme olejom a na dno poukladáme lasagnové pláty.
-
6
Najskôr pridáme mäsovú zmes.
-
7
A prilejeme mlieko- prvé skúšky lazaní boli, že som si pripravila bešamel. Ale ten sa mi viackrát nevydaril, preto som vymyslela pridať len mlieko. Je to jednoduché a v podstate necítiť zmenu v chuti.
-
8
Prisypeme nastrúhaný syr.
-
9
Znovu poukladáme plátky lazaní.
-
10
A znovu mäso, mlieko, syr. Takto to striedame až do spotrebovania surovín. Mne vyšli asi štyri vrstvy. Na záver vrch plátkov polejeme mliekom, aby boli vláčne a pridáme nastrúhaný syr.
-
11
Dáme zapiecť do trúby na 150°C asi na pol hodinku. A takto nejako to vyzerá hotové :)
varecha.pravda.sk/recepty/lasagne-alfredo-fotorecept/9342...